Ilyen a dekoratív növényfuttató

2018. május 25. 22:24

Mindegy, hogy virágot vagy épp zöldséget futtatunk, azt lehet ötletesen, stílusosan, mókásan is csinálni, hogy a végeredmény öröm legyen a szemnek. Olyan ötleteket gyűjtöttünk, amik kicsit többek egy átlagos növényfuttatónál. 

9_110.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Lufi? Kutya? Nem! Unikornis és párna!

2018. május 25. 10:48

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek blog szerzője mutatja be, hogyan készíthetünk cuki lufipárnát. 

Egy ideje annyira divatosak az “olyan, mintha” cuccok. Hogy mire gondolok? Például a kerámiából készült pohár, ami úgy fest, mint egy összegyűrt műanyagpohár… És mára ilyen ikonikus darab lett a lufikutya is. Tudjátok, azok a kutyaformát öltő hosszú lufik, amelyeket előszeretettel osztogatnak születésnapi partikon. A lufikutyák a design karrierjüket Jeff Koons kortárs szobrászművésznek köszönhetik, aki számos színben és méretben elkészítette őket. De hogyan jönnek ide, egy DIY oldalra a lufikutya szobrok? Úgy, hogy ebben a posztban eláruljuk, hogyan készíthettek lufikutya alakú párnát, ami ráadásul nem is kutya, hanem unikornis!

diy_lufikutya_kesz_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Régi járólap megmentése festéssel

2018. május 25. 10:15

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja meg, hogyan újítja fel erkélyét.

Nem az első eset, hogy egy kevésbé esztétikus padlót nem újraburkolással, hanem átfestéssel mentek meg. Így történt ez a mostani erkélyem padlójával is.Nem az első eset, hogy egy kevésbé esztétikus padlót nem újraburkolással, hanem átfestéssel mentek meg. Így történt ez a mostani erkélyem padlójával is.

_dsc0707.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Készíts magadnak vidám rendszerezőt!

2018. május 24. 12:43

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk magunknak fali rendszerezőt. 

Imádom a rendet. Ki nem? De tartani?! Hát ez nem mindig egyszerű, főleg úgy, hogy a kézművesség a szakmám is. Állandóan ötletek jönnek mennek az íróasztalon, keresztül-kasul, projektekhez beszerzési forrásokat jegyzetelünk, színeket választunk, nem sikerült projekteket próbálunk újragondolni, kiegészítőket keresünk és sorolhatnám. Nem csoda, hogy a családunk az íróasztalunk környékét sokszor, természeti katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítja. Ilyenkor mindig igazat adok nekik - persze az első felháborodás után -  és különböző szelektív szemetes, újrahasznosítós zsákokkal felszerelkezve nekiállok rendet rakni. A  nagy rendrakásból most egy csinos íróasztali rendszerező is született, ami szintén egy korábbi projekt továbbgondolásából indult útjára. Remélem, Nektek is legalább annyira tetszik majd és hasznosnak találjátok, mint én.

dsc_4102.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Egy régi erkély új életének kezdete...

2018. május 22. 09:44

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja meg, hogyan újítja fel erkélyét. 

Már egy éve lakom itt, de az erkélyről még csak itt-ott mutattam elvétve fotókat. Ennek az az oka, hogy ez a kis helyiség még egyáltalán nincs kész állapotban, de a beköltözésem óta azért mindig történt vele valami apróság, próbáltam pénzköltés nélkül ízlésesen dekorálni, berendezni.

_dsc0153.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Azok a makacs festékrétegek - avagy így újítottam fel a régi fa ablakom

2018. május 10. 08:07

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be, hogyan újítja fel régi fa ablakának keretét. 

Nem titok, hogy a régi fa ablakok szerelmese vagyok, még rozzant állapotban is jobban tetszenek, mint a vadiúj műanyagok. Többek között ezért is választottam ezt a lakást, amiben most élek, és amiben bőven van mit felújítani...

_dsc0874.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Előtte-utána: így újítsd fel a régi kerti széket!

2018. május 10. 07:43

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg hogy lehel új életet egy régi kerti székbe.

A hirtelen jött nyárra tekintetettel következzen most egy olyan ötlet, mellyel lehet, hogy sokatoknak megoldást adunk a kezébe, hogy igenis lehet színes a favázas kerti bútorunk. Sokáig az volt - vagy még mindig az - az alaptézis, hogy ezeket bútorokat, lazúrral KELL kezelni, hogy hosszú távon élvezhessük szépségüket és hasznukat. De mi van akkor, ha a 8 féle barna lazúrból egyszerűen egyik sem tetszik, nem szeretjük a felület tapintását és különleges, de tartós színekre vágyunk a teraszunkon vagy a kertünkben? Ugyan nem a Szent Grál titkát osztjuk meg most Veletek, de már majdnem... Gyertek, tartsatok velünk, aztán fessünk mindent színesre!

praktiker_kerti_szek.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Készítsd el a gyerekekkel! - cuki kép kavicsból

2018. május 07. 16:00

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek blog szerzője mutatja be, hogyan készíthetünk cuki faldíszt a gyerekek segítségével. 

Az én gyerekeim előszeretettel hordják haza a kavicsokat, ezért kerestem olyan ötleteket, amelyekkel újrahasznosíthatom őket: így született meg ez a madárkás kép néhány talált kavicsból és egy Duna parton szedett uszadékfából.

diy_kavicsos_kep_lepesek_kesz.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Végre, elkészült a mosókonyha!

2018. május 07. 15:45

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be újdonsült mosókonyháját. 

Végre, végre, végre! A nehézségek ellenére mostanra minden szépen a helyére került ebben a pici helyiségben, ahol rendszerint mosok és ilyen-olyan dolgokat tárolok.

_dsc0906.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: levéldekor

2018. május 02. 13:21

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek blog szerzője mutatja be, hogyan készül a dekoratív faldísz. 

A pálmalevelek és különböző, nagy, zöld, egzotikus növények hatalmas népszerűségnek örvendenek a lakberendezésben. Készíts pár perc alatt látványos, nagy méretű, levelet ábrázoló papírképet a falra!

papirkep_kesz.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: anyák napi kaspók

2018. április 26. 12:22

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, ő mivel készült anyák napjára.

Anyák napja, május első vasárnapja, bizony itt van nemsokára. Használjuk ki az előttünk álló napokat és készítsünk egyedi, könnyen elkészíthető, de nagyon látványos kaspókat a csodás virágok mellé, melyekkel meglepjünk édesanyánkat, a nagymamánkat és a dédit. Három technikát gyűjtöttünk most Nektek csokorba, válogassatok kedvetekre, vagy készítsétek el akár mindegyiket. A pontos munkamenetet leírni tovább tartott, mint elkészíteni őket, így ne habozzatok!

dsc_4016.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Jó munkához idő kell

2018. április 23. 20:42

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be, hogyan újítja fel mosókonyháját.  

Napok óta molyolok a mosókonyha projekten, és bár lassan, de haladok vele. Néha irtó fárasztó precíznek és alaposnak lenni, és már nagyon szeretnék rajta túllenni, de tudom, hogy a végeredmény miatt megéri türelmesen, aprólékosan végigcsinálni az egészet.

_dsc0726.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Anyák napja: csináld magad ötletek

2018. április 19. 13:53

Május első vasárnapjáig bőven van időnk arra, hogy valami saját készítésű ajándékkal készüljünk annak a személynek, aki szeretett, felnevelt bennünket, aki gondoskodott rólunk, legyen az az édesanyánk, a nagymamánk vagy éppen a nevelőanyukánk. Ha nem tudod, mit ajándékozz, segítünk pár kreatív ötlettel. 

4_124.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: tavaszi kopogtató

2018. április 18. 16:40

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készül a legegyszerűbb tavaszi ajtódísz. 

Hihetetlen, hogy pár hete még télikabátban jártunk, most pedig csodás meleg időnk van, a fák virágoznak, a madarak csicseregnek, mintha minden turbótempóra kapcsolt volna. A kerti munkák sem várhatnak tovább, így ha esetleg van olyan bokrod, amit ilyenkor tavasszal kell megnyesned, akkor íme egy csodásan egyszerű ötlet, hogy a nyesedék gallyakkal mihez is kezdhetsz. Bizony, azokat is fel lehet használni, méghozzá nem is akárhogy! 

img_5547.jpg

Tovább
Szólj hozzá!