Ennél okosabb vasalódeszkákat még nem láttál!

2018. június 21. 11:40

A vasalódeszka az egyik olyan szükséges háztartási alapkellék, aminek bár a legtöbben boldogan búcsút intenének, az nem feltétlenül lenne jó ötlet. De jó hír, hogy a szokványos deszka lecserélhető sokkal okosabb, helytakarékosabb, dekoratívabb megoldásra. Mutatjuk! 

9_117.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

48 óra száradási idő…

2018. június 20. 19:31

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja meg, hogyan vette fel a kesztyűt egy régi nyílászáróval. 

Mint tudjátok, az erkélyem beépített, a félig-meddig nyitható ablakok fém keretei pedig barna színűek. Masszív, bombabiztos lakatosmunka van mögötte, amivel talán nem is lenne bajom, ha eredetileg jól ki lett volna találva...

_dsc0980.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Készíts papírsárkányt a gyerekszobába!

2018. június 19. 21:28

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek blog szerzője mutatja be, hogyan készíthetünk vidám papírsárkányt.

Nemcsak fotókkal, printekkel vagy éppen zászlós girlandokkal díszíthetjük a gyerekszobát! Megmutatjuk, hogyan dekorálj két faágból és mintás textilből készített papírsárkánnyal!

papirsarkany_kesz.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Függő virágtartó vágódeszkából? Miért ne?!

2018. június 19. 20:46

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek blog szerzője mutatja be, hogyan készíthetünk praktikus virágtartót deszkából. 

Nem tudod, hogyan készíts pofonegyszerű függő virágtartót a teraszra? Mi megmutatjuk, ráadásul egy vágódeszka és néhány méter kötél kell csak hozzá, na meg 5 szabad perc!

viragtarto_kesz.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így készíts szúnyogriasztó gyertyát házilag!

2018. június 19. 20:36

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készül a házi szúnyogriasztó gyertya. 

A langyos nyári estéknél, amikor egy jó beszélgetéssel és egy pohár hideg fröccsel vetünk véget a napnak, kevés kellemesebb dolgot tudok elképzelni. Jó, persze jöhetne a tengerpart meg a függőágy, de maradjunk a talajon, hiszen szerencsésen, itthon is csodás kerti környezetben tölthetem az estéimet. Igen ám,  de nemcsak én szeretem a kertem, hanem kellemetlen lakótársaim, a szúnyogok is. Irtás ide vagy oda, vannak. Most egy olyan ötlettel készültem Nektek, mely segítségével otthon, mindenféle durva vegyi adalékanyag nélkül készíthettek szúnyogriasztó, citronella gyertyát. Nekem két "teszteste" alatt bevált, az illata tényleg csodás, próbáljátok ki Ti is!

dsc_4588.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Óriáskaktusz, az erkély dísze

2018. június 18. 20:18

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja meg, hogyan kell bánni egy öreg kaktusszal. 

Alapvetően nem vagyok nagy kaktuszrajongó, a tüskés jelleg miatt inkább csak távolról csodálom őket. Azonban, amikor Anyukám megkérdezte, nem kell-e az erkélyemre a dédnagymamám több, mint 50 éves kaktusza, gondolkodás nélkül mondtam igent!

_dsc0527.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Lufi? Kutya? Nem! Unikornis és párna!

2018. május 25. 10:48

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek blog szerzője mutatja be, hogyan készíthetünk cuki lufipárnát. 

Egy ideje annyira divatosak az “olyan, mintha” cuccok. Hogy mire gondolok? Például a kerámiából készült pohár, ami úgy fest, mint egy összegyűrt műanyagpohár… És mára ilyen ikonikus darab lett a lufikutya is. Tudjátok, azok a kutyaformát öltő hosszú lufik, amelyeket előszeretettel osztogatnak születésnapi partikon. A lufikutyák a design karrierjüket Jeff Koons kortárs szobrászművésznek köszönhetik, aki számos színben és méretben elkészítette őket. De hogyan jönnek ide, egy DIY oldalra a lufikutya szobrok? Úgy, hogy ebben a posztban eláruljuk, hogyan készíthettek lufikutya alakú párnát, ami ráadásul nem is kutya, hanem unikornis!

diy_lufikutya_kesz_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Régi járólap megmentése festéssel

2018. május 25. 10:15

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja meg, hogyan újítja fel erkélyét.

Nem az első eset, hogy egy kevésbé esztétikus padlót nem újraburkolással, hanem átfestéssel mentek meg. Így történt ez a mostani erkélyem padlójával is.Nem az első eset, hogy egy kevésbé esztétikus padlót nem újraburkolással, hanem átfestéssel mentek meg. Így történt ez a mostani erkélyem padlójával is.

_dsc0707.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Készíts magadnak vidám rendszerezőt!

2018. május 24. 12:43

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk magunknak fali rendszerezőt. 

Imádom a rendet. Ki nem? De tartani?! Hát ez nem mindig egyszerű, főleg úgy, hogy a kézművesség a szakmám is. Állandóan ötletek jönnek mennek az íróasztalon, keresztül-kasul, projektekhez beszerzési forrásokat jegyzetelünk, színeket választunk, nem sikerült projekteket próbálunk újragondolni, kiegészítőket keresünk és sorolhatnám. Nem csoda, hogy a családunk az íróasztalunk környékét sokszor, természeti katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítja. Ilyenkor mindig igazat adok nekik - persze az első felháborodás után -  és különböző szelektív szemetes, újrahasznosítós zsákokkal felszerelkezve nekiállok rendet rakni. A  nagy rendrakásból most egy csinos íróasztali rendszerező is született, ami szintén egy korábbi projekt továbbgondolásából indult útjára. Remélem, Nektek is legalább annyira tetszik majd és hasznosnak találjátok, mint én.

dsc_4102.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Egy régi erkély új életének kezdete...

2018. május 22. 09:44

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja meg, hogyan újítja fel erkélyét. 

Már egy éve lakom itt, de az erkélyről még csak itt-ott mutattam elvétve fotókat. Ennek az az oka, hogy ez a kis helyiség még egyáltalán nincs kész állapotban, de a beköltözésem óta azért mindig történt vele valami apróság, próbáltam pénzköltés nélkül ízlésesen dekorálni, berendezni.

_dsc0153.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Azok a makacs festékrétegek - avagy így újítottam fel a régi fa ablakom

2018. május 10. 08:07

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be, hogyan újítja fel régi fa ablakának keretét. 

Nem titok, hogy a régi fa ablakok szerelmese vagyok, még rozzant állapotban is jobban tetszenek, mint a vadiúj műanyagok. Többek között ezért is választottam ezt a lakást, amiben most élek, és amiben bőven van mit felújítani...

_dsc0874.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Előtte-utána: így újítsd fel a régi kerti széket!

2018. május 10. 07:43

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg hogy lehel új életet egy régi kerti székbe.

A hirtelen jött nyárra tekintetettel következzen most egy olyan ötlet, mellyel lehet, hogy sokatoknak megoldást adunk a kezébe, hogy igenis lehet színes a favázas kerti bútorunk. Sokáig az volt - vagy még mindig az - az alaptézis, hogy ezeket bútorokat, lazúrral KELL kezelni, hogy hosszú távon élvezhessük szépségüket és hasznukat. De mi van akkor, ha a 8 féle barna lazúrból egyszerűen egyik sem tetszik, nem szeretjük a felület tapintását és különleges, de tartós színekre vágyunk a teraszunkon vagy a kertünkben? Ugyan nem a Szent Grál titkát osztjuk meg most Veletek, de már majdnem... Gyertek, tartsatok velünk, aztán fessünk mindent színesre!

praktiker_kerti_szek.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Készítsd el a gyerekekkel! - cuki kép kavicsból

2018. május 07. 16:00

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek blog szerzője mutatja be, hogyan készíthetünk cuki faldíszt a gyerekek segítségével. 

Az én gyerekeim előszeretettel hordják haza a kavicsokat, ezért kerestem olyan ötleteket, amelyekkel újrahasznosíthatom őket: így született meg ez a madárkás kép néhány talált kavicsból és egy Duna parton szedett uszadékfából.

diy_kavicsos_kep_lepesek_kesz.jpg

Tovább
Szólj hozzá!