Apró barkácstrükkjeim

2018. április 25. 14:56

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutat be néhány barkácstrükköt. 

A mosókonyha munkálatai során előkerült néhány olyan praktika, amit talán érdemes alkalmazni, ha nem szeretnénk sok bosszúságot magunknak a barkácsolás során.

_dsc0835.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Jó munkához idő kell

2018. április 23. 20:42

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be, hogyan újítja fel mosókonyháját.  

Napok óta molyolok a mosókonyha projekten, és bár lassan, de haladok vele. Néha irtó fárasztó precíznek és alaposnak lenni, és már nagyon szeretnék rajta túllenni, de tudom, hogy a végeredmény miatt megéri türelmesen, aprólékosan végigcsinálni az egészet.

_dsc0726.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: tavaszi kopogtató

2018. április 18. 16:40

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készül a legegyszerűbb tavaszi ajtódísz. 

Hihetetlen, hogy pár hete még télikabátban jártunk, most pedig csodás meleg időnk van, a fák virágoznak, a madarak csicseregnek, mintha minden turbótempóra kapcsolt volna. A kerti munkák sem várhatnak tovább, így ha esetleg van olyan bokrod, amit ilyenkor tavasszal kell megnyesned, akkor íme egy csodásan egyszerű ötlet, hogy a nyesedék gallyakkal mihez is kezdhetsz. Bizony, azokat is fel lehet használni, méghozzá nem is akárhogy! 

img_5547.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így tervezd meg a saját mosókonyhád!

2018. április 12. 10:11

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be, hogyan tervezte meg saját mosókonyháját. 

Mindig is szerettem volna egy külön helyiséget a lakásomban, ami teljes értékű mosókonyhaként funkcionál. Ahol nem csak mosni lehet, de kényelmesen elfér minden háztartási eszköz, tisztítószer, és a mosnivalókat színek és fajták szerint is lehet szortírozni. Ilyenem egyelőre nincs, de azért okos megoldásokkal valami hasonlót fogok magamnak készíteni.

_dsc0674.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: „márvány” poháralátét

2018. április 05. 10:11

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be, hogyan készül a stílusos poháralátét.

Nemrég mutattam itt a Praktiker blogon az újragondolt márványmintás lerakóasztalkámat, ami nagyon tetszett Nektek, úgyhogy arra gondoltam, hogy a maradék márványmintás öntapadó fóliából készítek valami hasonlóan egyszerű és mutatós dolgot.

_dsc0717.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: laptoptáska

2018. március 29. 20:39

A laptoptáska nem olcsó mulatság, ráadásul némelyik túl nagy, a másik túl kicsi, harsány vagy épp túl komor a színe - vagyis nem jó. Feladni a projektet azonban nem érdemes, egy remek szabásminta segítségével körülbelül másfél óra alatt elkészíthetjük a saját táskánkat. Lépésről-lépésre mutatjuk, hogyan készül. 

0_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: diy laptoptáska

Csináld magad: filléres húsvéti kiskosár

2018. március 28. 19:47

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készül az egyszerű húsvéti dísz. 

A tavasz egyik biztos velejárója, a húsvét. Ilyenkor tavaszba öltöztetjük lakásunkat, a téli hangulatú kiegészítők a dobozok mélyére vándorolnak, és minden, ami virágos, illatos és színes, lakásunk dísze lesz. Húsvét tojás nélkül - szinte elképzelhetetlen, így most egy nagyon könnyű módot mutatunk Nektek, hogy a klasszikus fonás helyett, hogyan ragaszthattok kötélből csini tojástartó kosárkákat! Tartsatok velünk!

dsc_3873.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

„Tavaszi” hobbikertészkedés

2018. március 27. 23:02

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője megmutatja, hogyan lehet hidegben is kertészkedni. 

Rendkívül szeszélyes az időjárás: a naptár szerint már tavaszt írunk, mégis alig akar a hőmérséklet 0°C fölé emelkedni. Lassan már teljesen normális, hogy decemberben alig van hó, de márciusban mindig havazik... Ez viszont engem egyáltalán nem tud eltántorítani attól, hogy a szokásos kertészkedéssel készüljek a tavaszra!

_dsc0173.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Zárt ajtók mögött

2018. március 26. 21:06

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője egy bagett tartó kosárka átalakulását mutatja be. 

A konyha "szépítése" kisebb és nagyobb, látványos és kevésbé látványos munkálatokkal is jár. Általában minden nehezebb, több napig tartó folyamatot egy könnyebb vált fel, így, ha nem is rohamléptekkel, de azért szép lassan haladok előre.

_dsc0502.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ilyen, amikor külön zuhanyzót kapnak a kutyák

2018. március 20. 23:28

Akinek van kutyája, tudja, a négylábú kedvenc rengeteg port és sarat tud a lakásba bevinni, ami napi szintű takarítással jár. Sokan ezt úgy küszöbölik ki, hogy sétáltatás után egyből a kádba, zuhanyzóba viszik az ebet, míg mások egy külön zuhanyzót építenek imádott háziállatuknak. Mutatjuk, milyen az, ha egy eb saját zuhanyzót kap.  

5_106.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

DIY „asztalka”: így született újjá a rozoga állvány

2018. március 02. 12:13

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője egy rozoga állvány mesés átalakítását mutatja be.

A blogomon többször írtam már arról, hogy mennyire jó dekorációs alapanyagnak tartom a sprayfestéket. Gyorsan lehet vele látványos eredményt elérni, és még azok is bátran dolgozhatnak vele, akik még csak kezdők a diy területén.

1_121.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ilyen, ha valakinek nincs sok pénze íróasztalra

2018. március 01. 17:31

Ne csüggedjen, akinek épp nincs elég pénze, hogy íróasztalt vásároljon magának, néhány Csináld magad! ötlettel ugyanis olyan asztalokat készíthetünk, hogy a csodájára járnak. Mutatunk néhány zseniális darabot, ami ládából, létrából vagy éppen félbevágott ebédlőasztalból készült. 

10_87.jpg

Tovább
Szólj hozzá!