Evőeszköztartóból ékszertartó? Miért ne?!

2017. július 20. 21:43

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek DIY-blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk olcsó és mutatós ékszertartót. 

Felállítottam a fiókba helyezhető evőeszköztartót, kidekoráltam, és máris készen volt a falra is akasztható pompás ékszertartó. Megmutatom lépésről-lépésre, hogyan készült. 

ekszertarto_kesz_1.jpg

Mire volt szükségem?

ollóra
ceruzára
vonalzóra
fa evőeszköztálcára
mintás kartonra
kétoldalas ragasztószalagra
szemes csavarra
akasztóra

ekszertarto_kellekek.jpg

Hogyan csináltam?

Először kitaláltam, melyik fakkot, milyen papírral dekorálom majd, aztán lemértem a fakkok méretét.

ekszertarto_lepesek_1.jpg

Vonalzóval és ceruzával megrajzoltam a papírra a sávokat, aztán kivágtam őket.

ekszertarto_lepesek_2.jpg

ekszertarto_lepesek_3.jpg

A ragasztáshoz erős, kétoldalas ragasztót használtam, amivel bevontam a színes papír hátulját.

ekszertarto_lepesek_4.jpg

ekszertarto_lepesek_5.jpg

Utoljára becsavartam az oldalsó rekeszek tetejébe egy-egy szemes csavart, majd szintén kétoldalas ragasztóval rögzítettem egy akasztót a középső fakk felső részébe.

ekszertarto_lepesek_6.jpg

A felső keskeny “polcra” kerülhetnek a karkötők és a gyűrűk, a nyakláncok pedig a függőleges rekeszekben lóghatnak.

 

Szólj hozzá!

Lehelj új életet fa konyhai eszközeidbe!

2017. július 20. 21:30

Amikor beköltöztem életem első üres, bútorozatlan albérletébe, a konyhai eszközöket és a legkülönfélébb alapkellékeket a nagymamámtól kaptam. Mivel ő mindenből a természetest szerette, e tárgyak zöme is fából készült. Emlékszem, akkor jobban örültem volna a dizájnos fémnek és műanyagnak, ma azonban már mindennél többre becsülöm ezeket az eszközöket; és mivel a zöme már megkopott, megégett, és elszíneződött, úgy döntöttem, új életet lehelek beléjük. Mutatom, milyen színekben és mintákban gondolkodom. 

10_36.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így készíts gyerekmedencéből nyugágyat!

2017. július 20. 09:29

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek DIY-blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk kényelmes kerti bútort egy gyerekmedencéből. 

Ráuntak a gyerekek a kismedencére, vagy kinőtték azt? Kényelmetlen egy pléden napozni? Készíts pofonegyszerűen nyugágyat a kismedencéből! Megmutatom, hogyan!

medence_kesz_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Emléküveg, a legszebb nyári ajándék

2017. július 16. 14:47

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készül a mesés ajándéküveg, amibe emlékeinek gyömöszölhetjük. 

img_1071.JPG

Tombol a nyár, mindenki igyekszik kikapcsolódni, pihenni, de tegyük a kezünket a szívünkre, a szabadság után sajnos nagyon hamar elszállnak a szép emlékek, pedig milyen jó is lenne egy szürke téli napon csak úgy pár percre, órára átélni újra a nyári élményeket, pillanatokat.

Ehhez találtuk ki most nektek az emléküveget, melyekbe minden nyaralással, kirándulással kapcsolatos emléketeket - jegyeket, kiegészítőket, belépőket, egy-egy éttermi számlát vagy pár fecnire felírt gondolatot - el tudtok rejteni, így később bármikor elővehetitek őket, és kedvetekre nosztalgiázhattok. Remek móka lesz, ugye?

Tovább
Szólj hozzá!

Ezeket a nemzetközi DIY-bloggereket érdemes követned!

2017. július 03. 08:57

Ha száz nemzetközi blogot nem követek, akkor egyet sem. Legnagyobb kedvenceim azok a projektek, amik régi tárgyakba, lakásokba lehelnek új életet, vagy épp nulla forintból hoznak ki valami praktikusat, kreatívat. Megmutatom, kik azok, akik munkáit nagyon szeretem.

Almost Makes Perfect

Molly letisztult kézműves munkái között mindig találok valami olyat, ami tökéletes ajándék a szeretteimnek. 

1_48.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 mesés kerti kisház gyerekeknek

2017. július 02. 22:30

Emlékszem, kislányként rajongtam az indiánmesékért, a szüleim pedig mindig fantasztikus indiánsátrakat építettek nekem a kerti diófánk alatt. Bár mindössze egy rozoga pléd, néhány szeg és megannyi párna volt a kellék, én gyönyörűbb sátrat elképzelni sem tudtam. Képes voltam hosszú órákat eltölteni alatta, nyáron szinte mindent ott csináltam, ott ettem, aludtam, olvastam és játszottam. A gyerekeknek tervezett kerti kisházakért azóta is rajongok, és minden gyermekes - és kerttel rendelkező - barátomat arra bíztatok, hogy építsen egy ilyen sátrat, házikót vagy bungalót. 

1_45.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Deszka, faág, kő: rusztikus kiegészítők a lakásban

2017. június 26. 18:33

Tudom jól, a rusztikus alapanyagok egyszer kimennek a divatból, másszor újra előveszik őket, ami azonban engem illet, én nagyon szeretem, ha itt-ott felvillan néhány rusztikus elem - legyen az egy gerenda, lambériázott falfelület, ágakból készített akasztó vagy egy ütött-kopott láda a hibátlan nappaliban. Mutatom, mire gondolok!

11_25.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad! - 15 zseniális kutyaház

2017. június 25. 23:10

Öt év után újra kutyatulajdonos leszek: egy menhelyi corgival bővül az otthonom nemsokára. Egy új családtag érkezése persze komoly előkészületekkel jár, aminek egyik legfontosabb része az ideális kutyaház megépítése. Amikor nekiláttam a feladatnak, azt hittem, pofonegyszerű lesz a választás, aztán kiderült, hogy nagyon nem az: mert dönteni sem tudok. Mutatom!

Első számú kedvencem ez a zöldtetős kis lak, amit pusztán azért vetek el, mert nem tudom magam megépíteni. 

15_16.jpg

via 

Tovább
Szólj hozzá!

Így varrj indián sátrat a gyerekeknek!

2017. június 07. 08:47

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek DIY-blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készített gyermekeinek mesés indián sátrat.

Tapasztalatból mondom, a gyerekek imádnak kuckózni, sátrat építeni. Ha meguntad a pokrócokból épített bungalókat a nappali közepén, akkor ahelyett, hogy bolti tucatterméket vennél, készíts saját kezűleg indián sátrat! Én megcsináltam, és egyszerűbb volt mint hittem! Aki látott már varrógépet, egyenesen és cikk-cakk öltéssel is tud varrni, annak gyerekjáték lesz a sátor elkészítése.

indian_sator_kesz_3.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így vedd fel a kesztyűt a kábelekkel!

2017. május 31. 22:38

Nagyon szomorú vagyok, hogy még nem találták fel a kábel nélküli áramátvitelt: mindenki tudja, mit jelent a kábelkáosz, a csomók, a túl rövid vezetékek és a pont eggyel kevesebb konnektor. De addig is, amíg elérkezik a vezeték nélküli állapot, mutatok pár trükköt, hogyan lehet felvenni a kesztyűt a hosszabbítókkal, csatlakozókkal.

Ennék kreatívabban nem lehet megoldani a szemtelen kábel eltüntetését.  

1_37.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Kreatív, okos és nagyon vicces könyvespolcok

2017. május 30. 21:38

A családom legnagyobb addikciója az olvasás, aminek szükségszerű következménye, hogy nálunk szinte a falak is könyvekből vannak. Ez az oka annak, hogy régóta mániám a könyvespolc, a kreatív, a vicces, az okos, a gömbölyű, a formabontó. Mutatom a kedvenceimet. 

Az egyik legokosabb megoldás a falra szerelt vízvezetékrendszer. 

1_36.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Baldachin és paraván: 15 kreatív árnyékoló

2017. május 30. 11:26

Már kisgyerekként megtanultam, a napfény ellen védenem kell magam, ellenkező esetben pokolian megégek. Éppen ezért nemcsak a ruhatáramat szereltem fel profin (szalmakalap, stóla, kendő), de az otthonom is árnyékbiztos, hozzám csak szűrt formában tud megérkezni a fény. Mutatom, hogy a napernyőn túl, milyen kreatív lehetőségeink vannak.

6_27.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Létra, vízcső, festékes bödön: így tárold a cipőidet!

2017. május 28. 17:59

Egyetemi éveim alatt összesen tizenegy albérletben laktam, az egyik legnagyobb fejtörést pedig rendre a gigantikus cipőgyűjteményem helytakarékos, praktikus tárolása okozta. Eleinte a bolhapiacról beszerzett bőröndök jelentették a megoldást, majd színes kartondobozok nyelték el a sok pár cipőt, amióta azonban saját lakásban élek, már ötletesebb megoldásokat kerestem. Magassarkú cipőim a gardrób oldalára erősített díszléceken sorakoznak, míg a sarok nélküli cipőimet egy hajókofferben tárolom. 

A díszléc segítségével egészen a plafonig terjeszkedhetünk. 

14_14.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Gyönyörű, hangulatos kertek, amik miatt azonnal kertes házat szeretnél

2017. május 26. 17:12

Vidéken nőttem fel, kertes házban, most pedig a fővárosban élek, egy társasházban, és ha zöldet akarok látni, minimum 15 percet kell gyalogolnom az élményért. Ahogy múlnak az évek, egyre jobban visszasírom a vidéki létet, és persze a kertet. Mutatom, milyen kertekről álmodom én. 

Ha a kerten kívül lehetne még egy kívánságom, akkor az a vízpart lenne. Mindegy, hogy folyó vagy tó, lényeg, hogy víz legyen. Mondjuk egy ilyen: 

Tovább
Szólj hozzá!

Unod a hűtőszekrényed? Így dekoráld!

2017. május 26. 16:25

A hűtőszekrényem egy kiváló darab, lassan tíz éve állja gond nélkül a sarat; és bár hálás vagyok "neki", a külsejét már nagyon unom. Ezért döntöttem úgy, hogy a fehéret felváltja a fekete, egészen pontosan a táblafesték. Mutatom, milyen lesz a végeredmény, ha nem hibázok. 

3_3.png

Tovább
Szólj hozzá!

Mutatjuk, hogyan készül az egyik legtündéribb kerti dekoráció

2017. május 22. 08:18

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk tündéri kerti dekorációt. 

dsc_2183.JPG

Az elmúlt napok időjárása alapján, bátortalanul ugyan, de kijelenthetjük, hogy itt a nagybetűs tavasz! Egyre több időt töltünk a kertben, kirándulunk madár csicsergésben vagy épp egy jó bodza szörppel hűsölünk a nap végén a teraszunkon. Ezekkel a vintage kerti madárkákkal cserépbe ültetett virágainkat, bokrainkat vagy épp kerti cserjéinket is díszíthetjük, legyen minden színes, szép és tavaszi!

Tovább
Szólj hozzá!