Csináld magad: tavaszváró virágtartó

2018. február 19. 12:04

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk különleges virágtartót saját kezűleg. 

dsc_3712.JPG

Annyira, de annyira csodás dolog a tavasz, egyetlen hibája, hogy sokat kell még várnunk rá. De ne hagyjuk eluralkodni magunkon a hideg, a hóesés és a szürke hétköznapok nehézségeit! Csempésszünk egy kevéske tavaszt, virágokat és színeket az életünkbe! Mit szólnátok egy ilyen elképesztően egyszerű, színes lécekből összeállított virágtartóhoz? Gyertek, tartsatok velünk!

Hozzávalók

- maradék fenyő lécek, esetleg egy deszka, amit felcsíkozol. Ha nincs maradék, jó lesz az új is. Ehhez a virágtartóhoz most 2 db 30 cm hosszú, 6 cm széles, és 2 db  10 cm hosszú, 6 cm széles lécet használtam, de bármilyen szabadon választott méretpárok választhatók!
- 5 db kémcső (16 mm átmérőjű, 16 cm hosszú)
- krétafesték spray
- matt lakk
- csiszolópapír vagy csiszológép, ragasztó, fenékfúró (18 mm-es)

img_4402.jpg

Munkamenet

Első lépésben vágd méretre a léceket!

img_4439.jpg

img_4441.jpg

Jelöld ki a leendő felső lécen a kémcsövek helyét, és fenékfúróval fúrd ki a lyukakat!

img_4444.jpg

img_4449.jpg

Amikor készen vagy a vágással és a fúrással, csiszold meg léceket!

img_4451.jpg

Indulhat a festés! 

img_4453.jpg

A festés pontos menetéről írtam a Madárkáknál, az üvegvázáknál, a poháralátétnél. De ide is bemásolom:
Terítsd le a fóliát vagy papírt, és vegyél gumikesztyűt. Teljes száradás előtt vízzel könnyen le is moshatod a kezedről a festéket, de a kesztyű egyszerűbb. A krétafesték spray vizes bázisú, így akár jól szellőző zárt térben is használhatod. Ha még nem festettél spray festékkel, akkor íme pár jó tanács:- a flakont mindig rázd fel alaposan használat előtt, és használat után fejjel lefelé fordítva tisztítsd ki a fúvófejet,- mielőtt nekiállsz a kiszemelt darab lefújásának, végezz próbafestést, hogy lásd, hogyan jön a festék a flakonból,- ne pont szerűen fess, hanem legyen mozgásban a kézfejed, és inkább legyező mozdulatokkal dolgozz!

img_4464.jpg

A kréta festékspray-vel való festésben az a jó, hogy nagyon gyorsan szárad. Így, ha esetleg nem tetszik az elsőre kitalált szín, akkor pikk-pakk átfestheted a léceket olyan színre, amilyenre szeretnéd. Így tettem én is, mert se a rózsaszín, se a sárga nem illet a hangulatomhoz, így gyorsan átfestettem türkizre. Egy rétegben is tökéletesen fedett.

img_4466.jpg

Fontos lépés következik: a lakkozás. A kréta festékspray nagyon szép, matt és puha felületet ad, ezért mivel 1. virágtartónak használjuk, azaz vízzel fog érintkezni, 2. használni fogjuk, így kophat, mindenképpen lakkozzuk le! Én most teljesen MATT lakkot használtam, mert szeretem a krétafesték matt megjelenését, és nem is akartam elveszteni. Jöhet a ragasztás!

img_4470.jpg

Ragasszuk össze a léceket és várjuk meg, míg teljesen megszárad.

dsc_3695.JPG

És már készen is vagyunk!

dsc_3733.JPG

Nincs más hátra, mint csodás tavaszi virágokat tenni az új virágtartónkba és örülni a tavasznak, a szép virágoknak!

dsc_3722.JPG

Jó munkát

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr1013681678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása