Mosolyogj! - Így készíts színes üzenőtáblát otthonra!

2017. szeptember 27. 17:02

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan dobhatjuk fel a lakást egy színes üzenőtáblával. 

 

dsc_2977.JPG

Így szeptember végén már lassan mindenki szépen visszarázódott a dolgos hétköznapokba, a szervezésbe, a feladatokba. Ilyenkor mindig jól jön egy-egy csinos felíró tábla, melyre nemcsak feladatokat, de inspiráló idézeteket, képeket is feltűzhetünk. 

Amire szükséged lesz

img_2638.JPG

- fenyőpolc 100x20x1,8 cm
- krétafesték spray
- matt lakk
- iratcsipesz
- csavarok
- fúrógép vagy képakasztó
- dekopírfűrész vagy kézi fűrész
- csiszológép vagy csiszolópapír

Lépésről-lépésre

img_2639.JPG

Mérd ki és darabold fel a fenyőpolcot! Mi most 20 cm széles és 30 cm magas lapokra vágtuk a polcot (így a végén leesett egy 10 cm-es darab). 

img_2641.JPG

A vágás után csiszold meg a vágásokat és a lapok felületét.

img_2642.JPG

Csiszolás után portalanítsd a felületet, majd indulhat a festés! Fújd le egy rétegben a lapokat. Ha szükségesnek érzed, a száradás után jöhet rá a második réteg. Amikor megszáradt mind a három tábla, akkor lakkozd le, hogy használat közben majd ne sérüljön a festett felület.

img_2669.JPG

img_2670.JPG

Miután megszáradt a lakk, fúrj akasztót a hátoldalára vagy szögelj rá kép akasztót!

img_2671.JPG

img_2672.JPG

Következő lépés, hogy a színezett oldalra rögzítsük az iratcsipeszeket. Ehhez fúrd elő a lyukat, majd akkora csavarral rögzítsd a csipeszt, hogy megtartsa a helyén - azaz ne essen át a csavar fején a csipesz füle!

img_2721.JPG

img_2723.JPG

A táblák sarkát díszítheted vicces feliratokkal. Ezeket nyomtasd ki, és erősen rányomva a ceruzát írd át a táblára. Végül akril filccel vagy alkoholos filccel írd át a szöveget.

dsc_2980.JPG

Jó munkát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr4112903772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása