Így lehet sörösüvegből menő vázát készíteni!

2017. április 29. 09:36

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk üvegből esztétikus vázát. 

dsc_2005.JPG

image1.JPG

A tavasz egyik legjobb velejárója, hogy minden virágba borul. A fák, a bokrok és persze kihajt megannyi csodás tulipán, nárcisz. Ilyenkor mindig kedvünk támad lakásunkat is virágba borítani. Azért, hogy ez könnyen menjen, és ne a vázák száma és kinézete határozza meg tavasz beköltöztetését otthonunkba, megmutatom nektek, hogyan tudtok pár perc alatt, egyszerű, üres üvegekből csodás, pasztell színekben pompázó vázát varázsolni!

Amire szükséged lesz:

img_9609.JPG

- üres, tiszta üvegek (legyenek teljesen zsír-, por- és szennyeződésmentesek)
- krétafesték spray
- alátét fólia és gumikesztyű

Így készül!

Terítsd le a fóliát és vegyél fel gumikesztyűt! (Száradás előtt vízzel könnyen le is moshatod a kezedről a festéket, de a kesztyű egyszerűbb). A krétafesték-spray vízbázisú, így akár jól szellőző zárt térben is használhatod.

img_9613.JPG

Ha még nem festettél spray-festékkel, akkor íme pár jó tanács:

- a flakont mindig rázd fel alaposan használat előtt, és használat után fejjel lefelé fordítva tisztítsd ki a fúvófejet,
- mielőtt nekiállsz a kiszemelt darab lefújásának, végezz próbafestést, hogy lásd, hogyan jön a festék a flakonból,
- ne pontszerűen fess, hanem legyen mozgásban a kézfejed, és inkább legyező mozdulatokkal dolgozz,
- próbáld vékony rétegben felvinni a festéket, jobb a több vékonyabb réteg, mint az egy vastag - ez most az üvegfestés esetén kiemelten fontos!

img_9614.JPG

Az üvegeket vékony rétegben fesd le, ha szükséges, több rétegben. Nálam a végeredményhez most 3 vékony réteg kellett, így lettek tökéletesek az üvegek. 

A teljes száradás után használatba is veheted az új vázáidat! Szép tavaszt nektek!

img_9617.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr5712465723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása