Praktikus karácsonyi készülődést! – 3. rész

2016. december 23. 11:44

Alig, hogy elkezdődött, máris a hajrájához érkezett a karácsonyi készülődés. Csillog-villog a lakás, a levegőben fahéj, narancs és mézeskalács illata száll. Otthonunk ünnepi díszbe öltözött, a karácsonyi menü hozzávalói már a hűtőben várják, hogy beteljesíthessék sorsukat, rajtunk mégis egyre inkább eluralkodik a pánik. A fényfüzért leellenőriztük, a karácsonyfa bekészítve… Vajon mi hiányzik még? Hát persze! Ahogyan az már csak ilyenkor lenni szokott, ezúttal sem sikerült minden karácsonyi ajándékot beszereznünk!shutterstock_344675111.jpgSzeretteink, közeli barátaink ajándékaira persze már réges-régen, jóval a karácsonyi roham előtt lecsaptunk: azóta is a rejtekhelyükön várják, hogy becsomagoljuk őket, és a fa alá kerüljenek. Természetesen az ajándék jellegétől, méretétől is függ, de ha tehetjük, nyugodtan választhatunk ízléses papírtasakot vagy takaros ajándékdobozt is. A távoli rokonok, ismerősök meglepetéseit azonban a legtöbben hajlamosak vagyunk az adventi időszak végére hagyni, így mire feleszmélünk, már csak néhány napunk maradt arra, hogy előrukkoljunk valamivel. Egy bizonyos szint felett ilyenkor sem süllyedhetünk egy bizonyos szint alá: ha már költekezünk, válasszunk praktikus karácsonyi ajándékokat!

A legszebb, igazán emlékezetes ajándékok mindig személyesek, de ha nem ismerjük elég alaposan azokat, akiket meg szeretnénk lepni, kénytelenek leszünk improvizálni. Lehetőség szerint mindenkinek olyan ajándékot válasszunk, aminek mi is örülnénk a helyükben. Kicsiknek távirányítós autót, időseknek bevásárlókocsit, férfiaknak akkus fúrót, nőknek botmixert, kertbarátoknak szerszámkészletet, fitneszőrülteknek sporteszközt.

shutterstock_505042174.jpgÖtlet híján nyugodtan kiindulhatunk a hideg időjárásból is, hiszen télen az egyik legjobb móka a szánkózás, a klasszikus, fából készült szánkó mellett pedig a biztonságosabb műanyag változat és a hócsúszka is jól mutat a karácsonyfa alatt. Az önfeledt szánkózásnál, hógolyózásnál és hóemberkészítésnél már csak egyetlen jobb dolog van télen: ha anélkül melegedhetünk át a szabadban, hogy véget kellene vetnünk a játéknak. Az infravörös sugaraknak köszönhetően a korszerű hősugárzók már szabadtéren is hatékonyan és gazdaságosan használhatóak, hiszen nem a levegőt, hanem a közvetlen környezetüket melegítik fel. Választhatunk mutatós, állólámpaszerű hősugárzót és diszkrét, falra szerelhető változatot is, ez elsősorban a felhasználás módjától függ. Egy praktikus, hordozható típussal egész biztosan nem nyúlhatunk mellé.

Amennyiben egyszerűbb, jelképesebb ajándékot szeretnénk, a zoknicsipeszeknél keresve sem találunk jobb megoldást. Ezekbe a helyes kis csizmákba rejtve még a csomagolásra sem lesz gondunk!

shutterstock_224123638.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr2812067043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása