A Praktiker 2016-os barkácsbajnokai

2016. november 03. 15:57

Idén a szokottnál is több ötletes, funkcionális és szép –persze saját kezűleg készített vagy felújított – bútor, kert, lakásdekoráció és építmény pályázata érkezett szerkesztőségünkbe. Most a négy kategória és a közönségdíj nyertes munkáit mutatjuk be.
bb2016_dijatadas_nagy_1.jpg

Még az idő is jókedvre derült a Praktiker új budapesti barkácsáruházának megnyitójával egybekötött, jó hangulatú díjátadón. Képünkön balról jobbra: Mr. Praktikus (Tóth Roland), Szalai Zoltán közönségdíjazott, a kategóriák nyertesei: Smid Attila (festés, lakásdekoráció), Berente István (kert), Bittera Lászlóné (építés házon belül és kívül), Kalló Imre (bútor), a plakát túloldalán pedig Burka Szilvia, a Praktiker marketingvezetője, Hegedűs Diana, a Henkel brand managere, Baranyai Zsolt, az AL-KO ügyvezető igazgatója, valamint Boda Ildikó IQ Press home decor portfólió vezető és Jodal Béla vezető szerkesztő (Ötlet Mozaik).

bb2016_logo.png

ÉPÍTÉS A HÁZON BELÜL ÉS KÍVÜL

Kerti konyha

bb2016_bittera_laszlone_epites_1.jpg

 

Eredetileg csak egy flekkensütőt szeretett volna építeni Bittera Lászlóné Gyálon, ám miután még a télen elkezdték tervezgetni, és így volt idejük gondolkodni, egyre több funkció került képbe.

bb2016_konyha1a.jpg

De nem bánták meg, nagyon finom ételek készülnek a kemencében is.

bb2016_konyha2.jpg

Az építés nagyjából három hónapig tartott, mert sajnos elég esős nyarunk volt és természetesen legtöbbször már be volt keverve a malter – így Zsuzsa néha bizony esőkabátban volt kénytelen dolgozni.

BÚTOR

Térelválasztó – közös légtér három funkcióval

bb2016_kallo_imre_butor_1.jpg

 

Egy 44 m2-es lakást újítottak fel Kalló Imréék Gödöllőn, és annak a legnagyobb helyiségéből választottak le az itt bemutatott függönytartós térelválasztóval egy hálófülkét, illetve kialakítottak egy vendégfogadó-tévénéző sarkot, mellette pedig egy dolgozófülkét.

bb2016_butor1_1.JPG

A térelválasztó fehér, laminált 18 mm-es bútorlapból készült, szélein élfóliázva.

bb2016_butor2_1.JPG

A térelválasztó vázát alkotó 6×4-es, illetve 6×6 cm-es fenyő stafnik az oldalfalhoz és a mennyezethez szögvasakkal, dübeles facsavarokkal, illetve dübel nélküli betoncsavarokkal lettek erősítve. bb2016_butor3_1.JPG

FESTÉS, LAKÁSDEKORÁCIÓ

Marokkói stílusú átjáró

bb2016_smid_attila_festes.jpg

 

 

A lakásfelújítás előtt, egy marokkói utazás során látottak ihlették meg Smid Attilát (Budapest), így látott az íves átjáró elkészítéséhez. A helyén eredetileg egy szögletes nyílás volt a falban.

bb2016_festes1_1.jpg

Az ív tervezése fényképek alapján történt. Kőműves szaktudás híján a hagyományos boltívrakás módszere nem jöhetett szóba, ezért választotta a polisztirol lapokból való ragasztás technikáját. Erre vakolóháló és gipszréteg került.

bb2016_festes2_1.jpg

A belső ívére tapétaburkolatot ragasztott, amelynek mintája passzol a felette látható lámpa formájához. Az átjáró mögött a mozaikburkolatú fürdőszoba helyezkedik el. Az átjáró több lépcsőben készült, nagyjából öt napot vett igénybe a teljes kivitelezés.

KERT

A saját kézzel készült kert

bb2016_berente_istvan_kert_1.jpg

 

 

Ez a kis kert gyakorlatilag teljesen saját kézzel készült. Berente István és felesége Szigetszentmiklóson ötletek garmadáját vetette papírra, majd saját kezűleg egytől egyig ki is vitelezte őket – körülbelül két évi munkával.

bb2016_kert1_1.jpg

Az ötletek többsége adta magát: szép kertet kellett építeni!

bb2016_kert2_1.jpg

Mint minden nagy és szerteágazó munkánál, itt is adódtak nehézségek, de aki a „miért nem lehet” helyett a „hogyan lehetne mégis” irányában gondolkodik, előbb-utóbb úrrá lesz mindegyiken.

KÖZÖNSÉGDÍJ

Kerti bútorok raklapból

bb2016_szalai_zoltan_kozonsegdij.jpg

 

Olvasóink idén összesen több, mint 30 000 szavazatot adtak le a pályázatokra, ebből a közönségdíjas alkotás több mint 3600 szavazatot kapott!

bb2016_kozonsegdij1.JPG

Rengeteg raklapjuk maradt a házfelújítás után Szalai Zoltánéknak Hatvanban, több kerti tereptárgyat is készítettek már raklapból.

bb2016_kozonsegdij2.JPG

Készítettek, mert a felesége kitalálta, Zoltán pedig elkészítette, természetesen három gyerekükkel közösen – mindenki, a legkisebb is kivette a részét a munkálatokból. Úgyhogy a beküldött kerti pad, kerítés és kerti kiülő teljes mértékben közös munka gyümölcse.

 A négy kategória nyertese, valamint a közönségdíjazott a következő nyereményeket vehette át:

- 100 000 Ft értékű Praktiker utalványt:

bb2016_praktiker_utalvany.PNG

 

 

 

 

 

 - 100 000 Ft értékű Henkel ajándékcsomagot:

bb2016_henkel_csoportkep_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

- 74 900 Ft értékű Al-Ko BMP 14 000 benzines szivattyút:

bb2016_alko-nyeremeny_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 - az Ötlet Mozaik – Praktiker Barkácsbajnokság nyerteseinek kijáró kupa:

bb2016_kupak.jpg

 

 

 

 

 

 

A közönségszavazatokat leadók közül Durecz Katalin (Litér) nyerte az 50 700 Ft értékű wellness hétvégét, 2 fős, 3 éjszakás, félpanziós ellátással, prémium szobában történő elhelyezéssel a Thermal Hotel Gara Gyógyszállóban (Füzesgyarmat).

bb2016_gara-nyeremeny_1.jpg

A nyerteseknek gratulálunk, a többi pályázónak pedig ezúton jelezzük, hogy csak azért nem nyertek, mert egyszerűen nem lehetett több díjat kiosztani, mint amennyi a pályázat kiírásában szerepelt. Azt viszont megígérjük, hogy következő lapszámainkban ahány pályázatot csak lehet, bemutatunk, hogy többi olvasónk is lássa: érdemes szép otthont (is) megálmodni, mert az – saját kezűleg is – megvalósítható!

Szólj hozzá!
Címkék: barkacsolj

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr7911927619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása