Praktikus kerti bútorok

2016. augusztus 26. 21:25

shutterstock_376740118.jpgNéhány nap, és véget ér a nyár, az egyre enyhébb őszi hónapok azonban tovább szaporítják a napos órák számát, kitűnő alkalmat kínálva arra, hogy a szabad ég alatt töltsük jól megérdemelt, hétvégi pihenésünket. Minél hangulatosabb a kertünk, annál szívesebben maradunk otthon, márpedig egy kis kézügyességgel, szabadidővel és néhány jó ötlettel fillérekből hangulatos kerthelyiséget varázsolhatunk hátsóudvarunkból. A saját kezűleg elkészített, különleges darabok egész biztosan hamar a szívünkhöz nőnek majd.

shutterstock_305299856.jpgEngedjük el bátran a fantáziánkat, hiszen van élet a klasszikus raklapbútorokon túl is. A lenyűgöző pázsitkanapék olyan benyomást keltenek, mintha a földből nőttek volna ki. A fűrészbakokra fektetett ajtólap nemcsak környezetbarát, de a kerti étkezőasztalok számára is új távlatokat nyit, az élénk színűre festett gumiabroncsokon nyugvó üveglap láttán pedig azon morfondírozunk, ez vajon miért nem nekünk jutott eszünkbe.

shutterstock_283847579.jpgA boroshordófotel fotel elkészítése már valamivel több hozzáértést igényel, de egész biztosan nem állít leküzdhetetlen akadályok elé minket – megfelelő alapanyag híján ráadásul dolgozhatunk kiszuperált olajoshordóval is. Vágjunk ki egy-egy ívet a hordó testéből, majd tegyük vissza fordítva: az egyik a fotel ülőkéje, a másik a háttámlája lesz.


shutterstock_396371020_1.jpgAz egyik legsokoldalúbb alapanyag azonban kétségkívül a zsalukő. Bármilyen nagyobb léptékű felújításba fogunk, az építkezés során zsalukövekből szinte biztosan kimarad néhány darab – ha mégsem, akár be is vásárolhatunk belőlük. Számtalan felhasználási lehetőséget rejtenek magukban, miközben az áruk is kedvező. Örök kedvenc a zsalukövekből és bútorlapokból álló könyvespolc, hiszen a betontömb rekeszeiben végre a csecsebecséink is méltó helyet kapnak, de a műfaj abszolút csúcsa a kerti pad. Nagyszerűsége egyszerűségében rejlik. Ássunk a földbe néhány összeragasztott zsalukövet egymással szemben, és a fenti üregek mindegyikén húzzunk keresztül egy-egy gyalult fagerendát

shutterstock_270147239_1.jpg

A jó munkához persze idő kell. Az idő pénz. Ha bármelyiknek is szűkében vagyunk, egyedi tervezésű, minőségi
 bútorokkal az időnket és a pénzünket is megspórolhatjuk. A kerti fotelek, kanapék és nyugágyak esetében alapvetően kétféle típus közül választhatunk. A függőágyak, függőfotelek hangulatával semmi sem vetekedhet, ráadásul az árnyékolásra és a tartószerkezetre sem kell gondot fordítanunk. Természetesen alkalmas gyümölcsfa hiányában sem kell kétségbeesnünk: az árnyékolóval és fém vázzal szerelt napágy gyógyír lehet a problémánkra.

A másik lehetőség, hogy a kerek lábakon billegő hintaágyat, a gravitációra fittyet hányó nyugágyat vagy a napozószigetté alakítható kanapét választjuk. A kerti bútorok Rolls-Royce-a esetén azonban mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Szólj hozzá!
Címkék: kert

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr7311654668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása