Van bennük szufla!

2016. július 28. 13:39

shutterstock_360623942_2.jpg

Képzeljük magunk elé a családi idillt. A gyerekek önfeledten ugrálnak a vízbe, anya a saját napozóágyában, koktélokat szürcsölve csoki barnára sül, apa pedig gumimatracon hánykolódva, sörrel a kezében égeti magát a medence közepén. A saját kertjükben azt csinálnak, amit csak akarnak. A srácokat ugyan sötétedés előtt lehetetlen kiimádkozni a medencéből, cserébe a kültéri lámpák fénye játékosan tükröződik vissza a víz felszínén.

Vegyünk egy nagy levegőt, tartsuk benn néhány másodpercig, majd szép lassan fújjuk ki. Ha kerti medencét szeretnénk, bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, a fenntartása sem két fillér, ráadásul a medence környezetét sem érdemes elhanyagolnunk. shutterstock_297923588.jpgA vízpart közelébe párás közeget igénylő növényeket – páfrányt, vízipálmát, fűzfát stb. – ültessünk, a medence szélére csúszásmentes, fagyálló burkolatot válasszunk, de ne feledkezzünk meg a víz fertőtlenítéséről és a medence tisztításáról sem! Sokan elmulasztják, pedig a medence lefedésével rengeteg időt, pénzt és energiát spórolhatnának meg magunknak. A borítás hozzájárul a víz felmelegítéséhez, véd az esetleges balesetektől, a kevesebb szennyeződésnek köszönhetően pedig nekünk is kevesebb vegyszert kell használnunk. A medence lefedésére persze több módszer létezik, mint gondolnánk.

shutterstock_445047298.jpgMindenekelőtt mérlegelnünk kell: megelégszünk medencénk letakarásával, vagy fedett strandot alakítunk ki a kertünkben. Ha előbbi mellett döntünk, a fóliától kezdve a merevített takarón át egészen az úszóredőnyig számos lehetőség közül választhatunk. A legegyszerűbb közülük a buborékfólia. Olcsó, bármilyen medencéhez használható, jóllehet alacsony a hőszigetelő képessége, az állandó hajtogatás pedig kifejezetten macerássá teszi. Amennyiben térbeli megoldásban gondolkodunk, medencénket esőben, szélben vagy akár hóban is használhatjuk, de időbe telik majd, mire sikerül megbarátkoznunk az állandó kupola látványával.

 

shutterstock_194768981.jpgVagy vegyünk még egy nagy levegőt, és fújjuk fel a saját kerti medencénket! Már az egyszerű, puha falú medencék vizét is szűrőberendezés mozgatja. Fémvázas társaik mérete és merevsége az épített medencékével vetekszik, a felfújható jakuzzik pedig a wellness-szállodák élményével kecsegtetnek. Merüljünk el bátran az élményben!

Szólj hozzá!
Címkék: kert

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr298919790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása