Így hibázunk a leggyakrabban lakásdekorálás közben

2016. április 05. 07:12

Vannak olyan dekorációs típushibák, amelyeket mindenki, akinek tető van a feje fölött, elkövet. Most azért hívjuk föl rájuk a figyelmet, hogy megmutassuk: tippjeinkkel pofonegyszerű lesz csodás lakásbelsőt varázsolni.

A kevesebb több

Ne zsúfoljuk túl párnákkal a kanapét, hiszen a bútorainkat csak akkor érdemes kidíszíteni, ha a dekoráció mellett mi magunk is kényelmesen elférünk. A párnák sokféle variációban elérhetők, két-három darabot bátran válasszunk belőlük!

dreamstime_s_334682.jpg

Legyünk résen a nagyméretű szobanövények vásárlásakor is, mert könnyen úgy érezhetjük, hogy a növény levelei túl sokat emésztenek föl a személyes terünkből. A legjobb megoldás az lehet, ha minden helyiségben maximum két darab nagyobb növényt helyezünk el, így biztosan nem esünk túlzásba. 

Fafelületeinket - különös tekintettel a parafára - lehetőség szerint ne a narancssárga vagy a vörös árnyalataival kombináljuk, mert az összhatás sokkal töményebb lesz annál, amire törekedni szeretnénk. Válasszunk visszafogottabb színeket és készítsünk egyedi memóriafalat parafából. A Praktiker webshopjában speciális ragasztót és ecsetet is találunk hozzá. Nemcsak a fontos teendőkre, hanem a nekünk fontos emberekre is emlékeznünk kell, arra azonban figyeljünk oda, hogy túlméretezett fotók helyett inkább több apró képet tegyünk ki róluk, és akkor a vendégeink sem fogják kellemetlenül érezni magukat, amikor meglátogatnak.

dreamstime_s_18056244.jpg

A visszafordíthatatlan dolgok varázsáról

Noha a folttisztítók között is találni jó minőségű termékeket (ezekhez is érdemes a Praktiker weboldalán körbenézni), tartsuk észben az életstílusunkat és ne higgyük, hogy házi kedvencünk egyszer sem tesz majd kárt világos színű ülőgarnitúránkban. A kutyabolondoknak sötétebb árnyalatú és könnyen tisztítható kárpitot érdemes választani, vagy legalább olyan dohányzóasztalt, amit - az esetleges foltok függvényében - könnyedén mozgathatunk a szobában.

Gondoljuk át, hogy mit szeretnénk

Nem könnyű meghozni az arra vonatkozó döntést, hogy milyen színű falak között szeretnénk élni, ezért kísérletezzünk bátran. Megéri összehasonlítani a lehetséges variációkat különböző fényviszonyok mellett is, hiszen két eltérő napszakban óriási lehet a különbség közöttük. Festékszóróval egy apró négyzetnyi területen tegyünk egy próbát először, majd hagyjuk megszáradni és 24 óra múlva újra vessünk rá egy pillantást. Ha még mindig tetszik, csak akkor szórjuk be vele az egész falat.

Nagyon fontos, hogy semmit se hamarkodjuk el a lakásdekorálás során, hiszen az otthonunkban teremtett hangulat a kedvünkre is nagy hatással lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr438558640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása