A legjobb trükkök kempingezőknek

2015. augusztus 04. 14:42

Rutinos kempingező vagy, esetleg még csak most kezdtél el belekóstolni? Most összegyűjtöttünk néhány valóban hasznos és használható ötletet, ami nem csak a kezdők, de a rutinosabbak kirándulásait is megkönnyít(het)i.

1. Védd a WC papírt!

Valljuk be, a WC papír a természetben igazi kincs, nem is igazán van olyan túrázó vagy kempingező, aki otthon hagyná. Éppen ezért óvni és védeni is kell, például borzasztóan kellemetlen lenne, ha eláztatná az eső, ha pedig csak egy nehéz tárgy kerül rá és összenyomódik, az tényleg csak a kisebbik baj. De hogy hol tárold, ahol elvileg semmi baja sem lesz? Érdemes egy fém kávésdobozt (vagy bármilyen, nagyobb konzervdobozt) még otthon alaposan kimosni, az oldalán pedig vágni egy hosszúkás rést. Így az oldalán ki lehet majd húzni a papírt, amit az egyik lehető legjobb védelemmel láttunk így el.

1tipp.JPG

(kép innen)

2. Fényforrás

Éjszaka néha nem árt, ha egy egyszerű zseblámpánál egy kicsit nagyobb fényt is tudunk csinálni. Ezt pofonegyszerű összehozni, csupán egy fejlámpára és egy műanyag kannára van szükségünk. A fejlámpát elég a műanyag kannára rögzíteni, és lőn világosság!

2tipp.JPG

(kép innen)

3. Fűszertartó egyszerűen

Ha a kempingezés alatt főzésre vetemednénk (márpedig miért ne tennénk), akkor legalább olyan alapfűszereket illik magunkkal vinni, mint só, bors és paprika. Ezeket van, aki a csomagolásában magával viszi, bár a zacskó könnyen kiborulhat, az üveg eltörhet (és még drága is). De mi a megoldás? Nos, a legegyszerűbb, ha az üres tic-tacos dobozokat használjuk erre, hiszen kicsik és könnyűek, sok bajunk biztosan nem lesz velük.

4. Így csinálj kávét!

Kávé nélkül sokan el sem tudjuk indítani a napot, és erről a legtöbben kempingezés alatt sem mondanának le. Viszont ha még a kotyogós kávéfőzőt is eltennénk, akkor ennyi erővel tényleg magunkkal vihetnénk a fél háztartást – amit nyilván meg szeretnénk úszni. A legegyszerűbben mégis úgy tudunk kávét főzni, hogy a kávét kávéfilterbe tesszük, amit aztán csak forró vízbe helyezünk, pont, mintha teát készítenénk.

kavefilter.JPG

(kép innen)

5. Hordozható grill

Ha a kempingezés alatt grilleznénk, a következő tippünk segítségével már nem kell azon agyalni, hogy ezt milyen módon tehetjük meg. Hiszen a különböző, grillezéshez szükséges eszközöket nem biztos, hogy mindenki magával szeretné vinni, nem is lenne praktikus, és elég nehézkes is bizonyos típusokat beüzemelni a semmi kellős közepén. A faszén darabkákat helyezzük egy tojástartóba, és gyújtsuk meg a dobozt. :)

4tipp.JPG

(kép innen)

(via)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr57679112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása