Télen fűt, nyáron hűt? Tippek klímavásárláshoz

2015. július 22. 11:35

Hőségriadó, 10 emeletes panelek és hosszú álmatlan éjszakák. Ismerős, igaz? Sokan már júniusban elkötelezték magukat, és az első melegebb héten beszereltették a család új kedvencét: a klímát. Következőekben összeszedtük a legfontosabb tippeket a klímavásárláshoz.

dreamstime_s_51759286.jpg

A Praktiker kínálatában választhatunk split, illetve mobil klímák közül is. A split klíma előnye, hogy nem csak hűti a szobát, de alkalmasak a fülledt nyári levegő szárítására is, és jobb komfortérzetet nyújt. Már a folyamatos üzemmód is elérhető, nem kell folyton a be-kikapcsolásra ügyelnünk, így nem terhelik az energiahálózatot az indítások áramlökései. Egy átlagos gép 25-30 négyzetméteres helyiséget tud hűteni, ezért javasoljuk a klíma elhelyezését a lakás legnagyobb szobájába. Mindenképp válasszunk A vagy B energiaosztályú klímát, mert ezek csendesek, és éjszaka is nyugodtan tudunk mellette aludni, illetve ritkán üzemelnek 100%-on, így napközben is csendes üzemmódban működnek. Megfelelő karbantartás mellett akár 10-15 éven keresztül is élvezhetjük a split klímák teljesítményét.  A Praktiker split klíma kínálata ezen a linken érhető el.

A mobil klímák esetén egy dobozba van bezárva a hideg és meleg levegő, és áruk alacsonyabb, mint egy split klímának, maximum 10-12 négyzetméteres helyiség hűtésére alkalmasak. Egyik legnagyobb előnyük, hogy egy gyors mozdulattal áttehetjük azokat egyik szobából a másikra. Ráadásul a beszereléshez sem szükséges semmilyen különösebb beavatkozás, csupán a meleglevegő-elvezető csövet kell kilógatnunk az ablakon vagy egy szellőzőnyíláson. A váza mosható, ezen felül az energia-kihasználása is jó. A Praktiker mobil klímáinak kínálatában itt lehet válogatni.

A klímakészülékek esetében nagyon fontos a rendszeres takarítás, hiszen a levegő szennyeződései a levegőmozgás során lerakódnak a szűrőn. Mind a beltéri mind a kültéri egység tisztítása rendkívül fontos ahhoz, hogy tiszta levegő áramoljon a légtérben. Klímatisztításhoz ajánljuk az AEROSZOL termékeket.

Végül érdemes még szót ejteni az inverteres klímáról, ami annyiban más, mint a hagyományos klímaberendezések, nem üzemel 100 százalékos teljesítménnyel, így csendes. A folyamatos üzemelés miatt pedig nincs ki- vagy bekapcsolás, így energiagazdaságos, hiszen az áram lökései nem terhelik meg a hálózatot. Precízebb hőmérséklet-beállítást tesz lehetővé, hiszen nincs "ki-be" kapcsolgatás, így nincs hőmérsékletingadozás sem. Mivel nem teljesen hideg levegőt fúj, ezért, jobb komfortérzetet is nyújt. Az inverteres teljesítmény-vezérlés folyamatos szabályozást tesz lehetővé, így az inverteres klíma, működésének minden pillanatában, éppen akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a körülmények megkívánnak.

Csendesebb működést is tesz lehetővé, hiszen a kültéri egység nagyon ritkán jár 100%-on vagy afelett. Az inverteres megoldással 5-120%-ig szabályozható a teljesítmény. A hangtalan működés miatt, akár éjszaka is nyugodtan üzemeltethetjük klímánkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr827646770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása