Medence kisokos

2015. június 17. 13:47

Nyaraljunk otthon! Ki ne vágyna egy kis lubickolásra a gyerekekkel a kert végében? Nincs is annál jobb, mikor nem kell sorban állni a strandok bejáratánál és várni a zuhanyzókra, hanem egyszerűen csak csobbanni egyet a saját kerti medencénkben, akkor, amikor nekünk tetszik. Mint minden nyaralásnál, pontos tervre van szükségünk most is, hiszen több nyárra tervezzük a kiruccanást. Nem igaz? Nézzük az általunk összeállított medence kisokost.

Puhafalú medencéinket azoknak ajánljuk, akik 1-2 szezonra gondolkodnak előre, és most ismerkednek még csak az otthoni medencézés örömeivel. A kék illetve szürke színű puhafalú medencék erősített fallal rendelkeznek, míg az átlátszó falúak általában gyengébb szerkezetűek. Vigyázat! Ha házi kedvencünk erős karmokkal rendelkezik, gondoskodjunk róla, hogy tartsuk őt távol a puhafalú medencénktől, mert könnyen kilyukaszthatja azt. A Praktiker puhafalú medencekínálatát a következő linken érhetik el.

A fémvázas medencék már komoly elkötelezettségről tanúskodnak. Ezek átlagosan drágábbak, viszont több évig kis kihúzzák. Érdemes a medence helyét vízszintezni és a növényzetet eltávolítani. A medence alá tehetünk mezőgazdasági fóliát, homokágyat vagy geotextíliát, hogy sima felületre kerüljön a medence. A fémvázas medencét azonban télre vízteleníteni kell, és alapos tisztítás után szétszedve tárolni, különben a medence súlyos károkat szenvedhet. Fémvázas medencekínálat elérhető a linkre kattintva.

A medence mélységénél érdemes figyelembe venni, hogy a család mennyire szeretné, hogy felmelegedjen a víz illetve nem célszerű fa közelébe tenni a medencét, mert akkor többet kell tisztítani a levelek miatt. A 244- 305- 366-cm –es átmérővel rendelkező medencék könnyen felmelegednek, viszont 457 cm felett már 10 m3 vízmennyiséggel kell számolnunk. A víz tisztaságát alapvetően a megfelelő víztisztító és a vegyszerezés biztosítja. Ha víztisztító után nézünk, akkor kétféle típus közül választhatunk: aknás és utólag felszerelt víztisztítók. Ha Önnek van lehetősége aknás víztisztítót építeni a medence mellé, és azt összekötni homokszűrővel, akkor már biztosan nem kell aggódnia a medence tisztasága miatt.

dreamstime_s_26382956.jpg

A homokszűrő zajmentes, a legtöbb szennyeződést képes kiszűrni, és össze lehet hangolni a medence fűtési rendszerével is. A homokszűrőt évente 2x is kell tisztítani, és a szűrőt évente kell kicserélni, tűlevelek ne kerüljenek a szűrőbe, mert azok könnyen eltömíthetik a szűrőket. A pelyhesítő szerek feladata, hogy kiszűrhetővé tegyék az apró szennyeződéseket. Az utólag felszerelt víztisztító előnyei, hogy csak fel kell erősíteni a medence falára és már azonnal működésbe is lép, üzemeltetése semmilyen szakmai tudást nem igényel, és azonos teljesítményben készülnek, mint az aknás homokszűrők.

A medence vizének vegyszerezésénél használhatunk klóros vegyszereket, illetve algátlanító és pelyhesítő szereket is. A klóralapú víztisztásnál figyelnünk kell a víz PH értékére, és annak függvényében kell PH csökkentőket illetve további tisztítást bevetni, ehhez a Pool-Tester ad segítséget. A víz melegítésére a szolár szőnyeg ad megoldást, amely a vízen úszva képes felmelegíteni a vizet. Higiéniai szempontból gondoskodjunk egy medencetakaróról, illetve automata medenceporszívóról és a megfelelő vízforgatóról is. A vízforgatás időtartama a víz minőségétől és a hőmérsékletétől függ. Ha elosztjuk a víz hőmérsékletét kettővel, megkapjuk a napi átlagos forgatási időt órában.

Azoknak, akik maximális élvezetre vágynak, a kerti jacuzzi masszázsmedencét ajánljuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr507551428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása