Karcher akkumulátoros ablaklehúzó - teszt

2015. június 02. 16:22

A Praktiker Facebook-oldalán futó "Tesztelőket keresünk" játéka véget ért, az utolsó körben egy Karcher akkumulátoros ablaklehúzót lehetett tesztelni. A legjobban sikerült írás Győri Andreáé lett, így ő nyerte meg a terméket. Íme a beszámolója:

Egy fiatal és kezdő háziasszonynak nincs is jobb lehetőség, mint tesztelni egy ilyen ablaklehúzót, mint a Karcher terméke. Jelentősen megkönnyíti az üvegfelületek tisztítását.

Na de lássuk a teszt eredményét:

Érkezés

Amikor megkaptam a terméket a futártól egy meglepően könnyű csomagot kaptam. A Karcher színeiben pompázó papírdoboz rejtette a készüléket, egy szivacsos ablaktisztítót, folyadékot, használati útmutatót valamint magát az ablaktisztító készüléket.

karcher1.JPG

A kezdetek

Nekem nőnek egy kicsit bonyolult volt az összeszerelési útmutató, mert semmilyen leírás nem volt, csak rajzok. Szerencsére „akadt” a háznál egy segítő férfikéz. Férjemnek már nem okozott nehézséget a pár alkatrész összeszerelése.

karcher2.JPGTesztelt felületek

Tükör: ez volt a legegyszerűbb feladat a kis gépnek. A szivacsos ablaktisztítóval felvittem a folyadékot a tükörre, eloszlattam rajta, majd a géppel „nekiestem”. A készülék meglepően csöndes (legalábbis én hangosabbra számítottam). Nagyon jól felfeküdt a felületre és sehol nem volt egy oldalra kifolyó vízcsík, mint a normál ablaklehúzónál- Minden szennyeződést tökéletesen eltávolított, mint pl. szappanfoltok, vízcseppek, sminkfoltok (pl. szempillaspirál, szemceruza). Ezen a felületen a készülék jelesen vizsgázott.
karcher3.JPG

Ablaküveg: Mivel elég esős tavaszunk volt/van elég erős kihívásnak gondoltam az ablakainkat a kis készüléknek. Az előkészületek az előző pontban leírtak szerint zajlottak (ablaktisztító felvisz, eloszlat a szivaccsal). Itt már jobban oda kellett figyelni a készülék használatára. Először is arra, hogy lehetőleg megszakítás nélkül húzzuk le a gépet a felületen, vagy nagyon odafigyelve helyezzük vissza a gépet a felületre, mert meglátszódhat, hogy hol hagytuk abba az első lehúzást. Másodjára pedig, hogy az oldalsó gumitömítésre ne feküdjön fel a lehúzó, mert akkor egy nagyon vékony csík nem lesz ragyogóan tiszta. Ha erre a két dologra odafigyelünk ragyogóan tiszta ablakaink lesznek minimális időráfordítással és 0 papírtörlő használattal.

Szélvédő: Egy 250 km-es út után teszteltük autónk szélvédőjén is. Kicsit féltünk az íves felületek, valamint az összeszedett bogarak miatt. A lehúzó meglepően jól felfeküdt a felületekre, sehol nem volt egy vízlefolyás sem, valamint ragyogóan tiszta lett a felület, sehol nem láttunk egy elmosódást sem az üvegen, minden szennyeződés könnyedén lejött. Mondjuk a keskenyebb felületek gondot okoztak, jó lenne a készülékhez egy keskenyebb fej.

karcher4.JPG

Zuhanykabin: Az elmúlt 2-3 hétben úgy alakult, hogy nem volt nagy takarítása a zuhanykabinnak. Ez a nagytakarítás hiánya igencsak meglátszott a kabinon, így igazi nehézpályás tesztnek vetettük alá végül a készüléket. Először csak a normál ablakmosó folyadékkal próbálkoztunk, amit a géphez adtak. Felvittük, eloszlattuk, majd lehúztuk. A felület jobb lett, de ez a folyadék kevés volt ehhez a nehezített pályához. Ezt követően rendes vízkőoldós fürdőszobai tisztítószerrel áttöröltük, majd az ablaklehúzóval fejeztük be a tisztítást. A végeredmény meglepő lett: ragyogóan tiszta felület, sehol egy folt, vízlefolyás stb. Ezt még sosem sikerült elérni a normál lehúzóval valamint a papíros áttörlésekkel.

karcher5.JPG

Összességében, pro és kontra

Pozitívumok:

  • a készülék súlya;
  • a gyors működés;
  • hatékonyság;
  • gyorsan tölt (kb 2 óra töltéssel maximumra tölt az akku)
  • környezetkímélés: használatával semennyi papírt nem használtam a felületek takarításához, pedig egy normál takarítás a készülék nélkül egy fél őserdő kivágásával járt.

Negatívumok:

  • használati és összeszerelési útmutató szűkszavúsága;
  • szűk, keskeny helyeken nehezen használható;
  • későn jelez, ha merül a készülék: előfordult, hogy az ablak tisztítása félbemaradt. Azt hittem, hogy a villogó jelzőfénnyel kb. 5 m2 felület még belefér az akkumulátor kapacitásába, de tévedtem. Kb. 2 m2 felületen használható;
  • Töltés közben nem lehet használni.

A készülék egy jól eltalált kis készülék, a súlya kifejezetten jó, nem okoz komoly megerőltetést nagyobb felület letakarítása sem. A használati útmutató / összeszerelési útmutató lehetne egy kicsit részletesebb, mert szerintem nem csak nekem okoz nehézséget a rajzok értelmezése.

A készülék csodákra nem képes, de jelentősen lerövidíti az üvegfelületek tisztításához szükséges időt. A gép nélkül kb. 4-5 óra volt az összes üvegfelület letisztítása, a készülékkel ez 1-1,5 órára tehető.

Mindenkinek ajánlom, aki könnyen, gyorsan és papírhasználat nélkül szeretne sok üvegfelületet tisztítani.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr327512500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása