Védd a fát lazúrozással! – 2. rész

2015. április 02. 15:14

A lazúrfesték tökéletes arra, ha a fa természetes szépségét akarjuk kihangsúlyozni. Látszólag ez egy könnyű műveletsor, de ha figyelmetlenül végezzük, akár nagyon csúnya végeredményt is kaphatunk. Az ecset, amivel felvisszük a lazúrfestéket, legyen puha sörtéjű, és ha nem vagyunk rutinosak, akkor érdemes rövid szálúval dolgoznunk. Ha van rá lehetőségünk, egy kisebb felületen végezzünk próbamunkát, hogy megszokjuk a technikát. Mindig a fa erezetével egy irányba kell dolgozni. Ha pedig túl sok lazúrt kentünk a fára (amin látszik is, hogy nem fogja a fa beszívni azt), egy puha ronggyal óvatosan törüljük le róla a festéket.

dreamstime_s_34602659.jpg

A lazúrozott felületek karbantartására nagyon oda kell figyelni. A tisztítás során tilos ronggyal „nekiesni”, ez olyan hatást eredményez ugyanis, mintha „lecsiszolnád”.

Helyette inkább fogj egy puha kefét, amivel portalanítod, és csak ezután fogj egy rongyot. Csak óvatosan, finom mozdulatokkal törölgessük át a felületünket.

(via)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr47333234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása