Tippek: hogyan rendezzük be a hálószobánkat?

2014. november 27. 08:47

Amennyiben lehetőségünk van rá, legyen külön hálószobánk, kis lakásban esetleg helyezzük el az ágyat egy galérián, ha a nappaliban kell az ágyat is tartanunk, az legyen a legcsendesebb zugban. A különböző, ötletes, egyedi térelválasztók a segítségünkre lehetnek, ezekről itt írtunk bővebben.

A hálószobában érdemes elkerülni a nagyon harsány színeket, mert az megzavarhatja érzékeinket, nehezebben alszunk el. Válasszunk kényelmes bútorokat, ezen felül fontos a jó szellőzés, a kellemes, 18-22 fokos hőmérséklet.

dreamstime_s_4824716.jpg

Az itt lévő olvasólámpát szereljük a falra, legyen irányítható fényű, de legyen egy központi lámpa is, ami megvilágítja az egész teret. A jó sötétítő függönyök, redőnyök pedig nemcsak a fényt, de a zajt is kiszűrik.

A fejnél magasított ágyvég kíméli a falat, és jó támaszték azoknak, akik szeretnek ágyban olvasni, de ha polc is van a falon, az legyen olyan magasan, hogy kényelmesen elférjünk alatta.

Egy felnőtt számára a kényelmes matrac mérete 90 x 200 cm, a franciaágyé 140 x 200 cm, a kétszemélyes ágyé pedig 160 x 200 cm.

Az éjjeliszekrénynek jó, ha van zárt része is – van mindenkinek olyan apró holmija, amit jobb eltenni, legyen az például a gyógyszerünk.

Az ágy előtti szőnyegre érdemes csúszásgátlót tenni, különösen, ha kisgyerekek vannak, vagy az ágy az idős, nehezebben mozgó nagymamáé, nagypapáé.

Egy gyertya kellemes, meghitt hangulatot teremt, de tegyük mindig gyertyatartóba, mert balesetveszélyes lehet, ha égő gyertya mellett alszunk el.

(via)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr166936709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása