Amit a falfűtésről nem árt, ha tudunk

2014. október 31. 07:11

A falfűtést leginkább a természetes energiák, hőszivattyús rendszerekhez, valamint a kondenzációs fűtéstechnikákhoz használjuk. A hőátadó képességű műanyagból direkt erre a célra gyártott hajlékony cső- regisztereket főleg az házunk külső falának belső felületére, a téglaszerkezetre szerelik fel rögzítő sínek segítségével. 

dreamstime_s_41157890.jpg

Egyes rendszereknél 10-15 mm-es vakolatvastagságra van szükségünk, ha olcsóbb technológiát használunk, abban ez esetben ez az igény 2,5 – 3 cm-re is megnőhet.

Hogy megakadályozzuk a műanyag csövek hőtágulási feszültségéből eredő repedezést úgy lehet megakadályozni, hogy a vakolatba a durvázás után, de a simítóréteg felhordása előtt üvegszálas rabichálót dolgozunk bele. A csöveket gyakran gipszkartonba, de csempeburkolat alá is helyeztethetjük; szakemberek tapasztalatai szerint egyébként az előbbi terjedt el a legjobban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr986843601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása