Mit érdemes tudni a padlófűtésről?

2014. október 30. 07:09

A padlófűtésnek köszönhetően a meleg jóval nagyobb felületen terjed a szobában, a felfelé sugárzás pedig egyenletes, kellemes hőérzetet biztosít. 

dreamstime_s_27678970.jpg

A padlófűtésnél két technológiáról érdemes beszélni, a nedves, valamint a száraz csőfektetési eljárásokról. Ezek mind építkezésnél, mind pedig utólag kialakíthatóak.

A működési elv azon alapul, hogy a kazán által termelt forró víz egy szivattyú segítségével jut el ahhoz a csomópontig, ami a felfűtendő szobák közelében van. Innen a fűtővíz már a padlóban található csöveken át áramlik, miközben leadja a hő jelentős részét.

Azt jó tudni, hogy egyáltalán nem éri meg csakis és egyedül a padlófűtésre támaszkodni az egész lakásban. Ennek magyarázata, hogy nem szabad a kazánokat közvetlenül a fűtési rendszerre kapcsolni. A legjobb, ha padlófűtést és radiátorfűtést vegyesen alkalmazunk, egy szobán belül is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr16843597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása