Ezek a legjobb hőszigetelési praktikák – házilag, egyszerűen

2014. október 09. 10:23

Ahogy egyre közeledik a tél, egyre jobban kijöhetnek a nyílászárók esetleges problémái. A „csináld magad” hőszigeteléssel azonban ez nem jelenthet gondot, a hőt bent tarthatjuk a lakásban, és a számlánk sem fog az egekbe szökni. Node hogyan is oldhatjuk ezt meg magunk olcsón, minimális befektetéssel?

Még nincs késő ahhoz, hogy átnézd, milyen állapotban vannak az ablakok. Ha a tömítések hiányoznak, kenj szilikont a résekbe, ami az ott bejövő huzatot teljesen megszünteti. Ha akad régi pokrócod, akkor a biztonság kedvéért csavard össze és tedd az ablakhoz, hogy felfogja a hideget, a meleget pedig bent tartja.

dreamstime_s_41856638.jpg

Az ajtó aljára tehetünk küszöbrés-lezáró, vagy kefés ajtószigetelő csíkot. A macskások külön figyeljenek arra, hogy a macskaajtón a meleg nagyon „szeret” kiszökni. Hogy ezt megelőzzük, lógassunk fel az ajtó elé például egy vastagabb függönyt.

Magától adódó dolog továbbá a hőszabályozó is, ami sok háztartásból hiányzik. Hiszen ha nem vagyunk otthon, miért is fűtenénk fel a lakást? Bőven elég ha tizenpár fokot beállítunk reggel, mielőtt elmennénk otthonról, ráérünk akkor a kellemesebb melegre állítani azt, ha hazaértünk. És éjszakára sem érdemes túlságosan felfűteni a lakást, 22 fok pont ideális, ugyanis ha nagyon meleg van, az alvás sem lesz ideális.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr676773517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása