Egyszerű trükkök: így tartsd karban a medencédet! II.

2014. július 18. 07:03

A legjobb szórakozást nyáron egy hűsítő kerti medence nyújthatja, igazán szerencsésnek mondhatja magát, aki otthon is megmártózhat a habokban. A csillogó víztükör azonban igazi veszélyforrássá válhat, ha nem tisztítjuk megfelelően és rendszeresen a vizet. Arról itt írtunk, mivel fertőtlenítsd a medencédet, most itt vannak a további tippek:

Fedő

A legegyszerűbben úgy védekezhetünk a vízbe hulló szennyeződések, falevelek ellen, ha valamilyen takaró felületet beszerzünk a medencénkre. Erre a célra több eszköz közül is választhatunk. A piacon találni sínen mozgatható, mechanikus, de manuálisan fel- és lehelyezhető takarókat is.

Algaölőszerek

Medencénk vizében a fertőtlenítőszerek, valamint a szűrés ellenére sajnos képződhetnek algák. Az algásodás megelőzésére a leghatásosabb szerek a kvaterner ammónium vegyületek. Ezekről azt kell tudni, hogy nem tartalmaznak klórt, biológiailag pedig lebonthatók.

Amikor a medencénk zöld algával telik meg, azt másiképp algavirágzásnak is hívjuk. Ez abszolút megszüntethető nagy mennyiségű klór adagolásával, a szabad klór szint 3 mg/l-re (ppm) történő emelésével. Az még akkor is képesek nagy mennyiségű alga elpusztítására amikor a víz már teljesen klórhiányos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr306513221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása