Ötletes fűszerkert megoldások, szabadban és lakásban egyaránt!

2014. május 14. 18:19

Az internetnek hála számos kreatív megoldást találhatunk arra, hogy akár a legkisebb lakásban, akár egy szép nagy kertben hogyan tudunk ízléses, kevés helyet foglaló vagy éppen szemet gyönyörködtető fűszeres kertet kialakítani magunknak. Lássuk tehát, mások hogyan csinálják!

 

  1. Hasznosítsuk újra azt a fiókos szekrényt!

Ha lomtalanításra készültök, ne szabaduljatok meg egyből mindentől. Itt egy tökéletes példa, hogy egy kiszuperált fiókos szekrény, néhány palatábla és a szimpla fehér kréta csodákra képes!

fűszerkert.jpg

  1. Elfogyott a tea?

 Mi imádjuk ezeket a fém teásdobozokat. Ha idáig gyűjtötted őket, de nem tudtad mire hasznosítani, most itt az idő, hogy a tökéletes helyükre kerüljenek! Emeld a konyha fényét ezekkel a szuper teásdobozba ültetett fűszernövényekkel!

fűszerkert2.jpg 

  1. Így hasznosíts újra raklapokat!

 Olcsó, egyszerűen használható, könnyen rendezhető, könnyen kivitelezhető. Egy nem használt raklap már egy fél fűszereskert. :)

fűszerkert3.jpg 

 

  1. Jelölj kövekkel!

 Ha a kertben ültetsz vagy cserépbe, egyaránt használható és nagyon pazar megjelenést kölcsönöz, ha kövekkel jelölöd meg az elültetett fűszereket. Hívd össze a családot és kérd a gyerekek segítségét a kövek díszítésében!

fűszerkert4.jpg

  1. Így szárítsd ki a fűszernövényeket!

Ha nem tudod hol tárolni a szárítandó fűszereket, pakolj ki egy fiókos szekrényt és töltsd meg minden földi jóval. A fűszer illat átjárja majd az egész helyiséget!

 fűszerkert5.jpg

  1. Kreatív kerti kiegészítő

 Ha egy ilyen fűszerszigettel akarjuk feldobni a kertet, garantált a siker!

 fűszerkert7.jpg

  1. Befőttes üveg, mint fűszereskert?

 Ha nem tudod, mihez tudnál kezdeni az üres mézes vagy lekváros üvegekkel, mi elhoztuk a megoldást. Kellemes a szemnek és hasznos a konyhában!

fűszerkert6.jpg

  1. Régi mozdonykerék

 Bár kevésbé fellelhető itthon a barkácsboltokban :), szerettünk volna mutatni egy ilyen alternatív verziót is. Mozdonykerékből is lehet ételízesítő mennyországot varázsolni!

 fűszerkert8.jpg

  1. Ereszcsatorna ott is, ahol nem esik az eső

 Egyik kedvencünk az ereszcsatornából kivágott fűszertartó, amely a konyha legszínesebb pontja lehet, amint megtöltöd fűszernövénnyel a tárolókat!

fűszerkert9.jpg 

   10. Gondoljuk újra a műanyag újrahasznosítását!

 Ehhez nem is nagyon tudunk mit hozzáfűzni. Egyszerűen nagyszerű! :)

fűszkert10.jpg 

 

Reméljük, hogy sikerült benneteket jó ötletekkel ellátnunk. Szerszámokért és kiegészítőkért pedig látogassatok el a Praktiker webshopjába! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr756164811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása