IZGALMAS SÖVÉNYEK A NAGYVILÁGBÓL

2014. április 10. 10:50

A legutóbbi posztunkban elhoztuk Nektek a helyes sövénynyírás folyamatát, most itt az idő, hogy megnézzük hogyan csinálják a profik! A cikkünkben összeválogattuk a legérdekesebb sövényformákat, amelyekkel az utóbbi időben találkoztunk. Ha Ti is ismertek ilyen érdekes formákat, küldjétek el nekünk!

1. Steve Manning disznói

Az 51 éves műkertész (Ti tudtátok, hogy létezik ilyen foglalkozás?) három évig dolgozott a három malacon, amelyeket 6000 fontért adott végül el Westminster városának Angliában.  (forrás: Pinterest)

sövény13_1.jpg

2. Hornbeam Collonade Dumbarton Oaks-ban

Washington DC egyik büszkesége és ritkasága ez a gyönyörű park, amelyben a képen is látható, hogy a gyönyörűen nyírott fák – hála a szakavatott kertészek egész éves munkájának - áthatolhatatlanul ölelik egymást. Profi munka! (forrás: flickr.com)

sövény14.jpg

3. Gavin Hogg organikus kertész elefántjai

Gavin aggódott elkanászodott sövénye miatt, viszont egy hirtelen kreatív ötlettől vezérelve elefántcsaládot varázsolt otthona kertjébe, a walesi Brecon-ba. (forrás: Telegraph)

sövény15_1.jpg

4. Örömhír májusra: megkezdődik a csomós kert (knot garden) évi nyírása

Joe Chipchase önkéntes kertész alig várja, hogy elérkezzen a május, hiszen ilyenkor megkezdődhet az egyik legfontosabb munka számára Washington Old Hallban. A Tudorok idejében a csomók közötti részen virágok, gyógynövények burjánzottak, amelyeket szívesen szedegettek le az arrajárók. A virágokat díszdobozba tették és elhelyezték őket a szekrényekbe: így illatosították a ruháikat.

A tizenhetedik századra majorságként üzemelő ház, amely a csomókerthez tartozik a tizenkettedik században George Washington őseit volt hivatott elszállásolni. A kevés megmaradt Tudor-kori kertek közül ez az egyik leglátványosabb. (forrás: dailymail.co.uk)

sövény16.jpg

5. Haseley Court, Oxfordshire

Nancy Lancaster dekoratőr utolsó otthona volt ez a gyönyörű oxfordshire-i telek. Az összes ajtó, ablakkeret, bejárat és minden központi kerti bútor erre a színre volt festve, hogy az egész kert tökéletesen harmonizáljon.

sövény17.jpg

6. Vaux-le-Vicomte, Maincy, Franciaország

A Vaux-le-Vicomte több minden miatt is nevezetes. A tulajdonosa és a park megrendelője Nicolas Fouquet, a Napkirály, XIV. Lajos pénzügyminisztere volt, aki sorsát állítólag éppen a kastély és a kert hivalkodó pompája, s 1661-ben tartott tűzijátékkal tarkított ünnepség pecsételte meg. A király életfogytiglani börtönre változtatta a bíróság száműzetésre vonatkozó ítéletét. Fouquet a börtönben is halt meg 1680-ban. Le Nôtre sorsa azonban egészen másképpen alakult. A király megbízta egy még ragyogóbb kastélykert elkészítésével, s ez lett Versailles.

sövény18_1.jpg

Ha Te is kedvet kaptál a sövénynyíráshoz, olvasd el előző cikkünket és tájékozódj aktuális kedvezményeinkről, felszereléseinkről a Praktiker webshopjában!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr336008334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása