Lépőkő készítése házilag

2014. március 28. 13:57

Ha lépőkővel szeretnénk feldobni az udvart, nem kell azonnal őrületesen drága megoldásokban gondolkodnunk: már egy szimpla tortaforma segítségével saját, egyedi lépőkövet tudunk készíteni! 

lépőkő16.jpg

Akár ajándéknak is tökéletes egy mozaikos lépőkő: olcsó és kreatív megoldás és még ezermesternek sem kell lennünk, hogy elkészítsük.

Amire szükségünk lesz:


Vegyük fel a védőszemüveget. A régi tányérokat, amelyeket mozaiknak szánunk tegyük bele egy konyharuhába vagy takarjuk le egy régi törölközővel és törjük szét a kalapáccsal.

lépőkő2.jpg

lépőkő3.jpg

Ismételjük addig, amíg összegyűlik annyi darabka, amennyire szükségünk van. Nagy eséllyel többféle méretben lesz szükségünk a darabokra, ahogy ez itt a képen látszik is:

lépőkő4.jpg

Tegyük rá a tortaformát a ragasztópapírra és rajzoljuk körbe.

lépőkő 5_1.jpg

Vágjuk ki a kört az egyik oldalán tapadós ragasztólapból. Szedjük le róla a védőfóliát és helyezzük a formába, a ragadós felével felfele. Illesszük bele a mozaikdarabokat a tortaformába a kívánt elrendezésben, fejjel lefelé.  Egy kicsit nyomjuk meg őket, hogy finoman hozzátapadjanak a ragasztóhoz. Hagyjunk helyet a darabok között, hogy a cement feltölthesse a köztük lévő űrt, de ne hagyjunk túl sokat.


lépőkő5.jpg

Óvatosan emeljük fel a ragasztópapírt és nézzük meg, mit alkottunk.

lépőkő6.jpg

Ha elégedettek vagyunk a mintával, tegyük vissza a tortaformába még mindig a ragasztós felével felfele. Az udvaron vegyük fel a védőmaszkot és a zsákon lévő utasítások szerint keverjük ki a cementet, amíg el nem éri a megfelelő állapotot.

léőkő7.jpg

Eközben vágjunk ki egy darabot a csirkehálóból, amelyet majd beledolgozunk a lépőkőbe. Ez megtámogatja a cementet. Kenjük ki a tortaformát vazelinnel, hogy könnyebben ki tudjuk majd emelni a kész lépőkövet.

lépőkő8.jpg

Vegyük fel a gumikesztyűt és lapátoljunk néhány kanálnyi cementet a tortaformába.

lépőkü9.jpg

Kenjük szét, hogy mindenhol beborítsa a mintát egy ujjnyi rétegben.

lépőkő10.jpg

Most helyezzük bele a csirkehálót a nedves cementbe.

lépőkő11.jpg

Tegyünk még egy ujjnyi cementet a hálóra.

lépőkő12.jpg

Hagyjuk állni két napig. Amikor megszáradt, fordítsuk meg és üssük meg a tortaforma alját vagy csatoljuk le az oldalát. Könnyedén el kell, hogy engedje a lépőkövünket. Lassan szedjük le a ragasztószalagot.

lépőkő13.jpg

Ha még vannak benne lyukak, használjuk a maradék cementet a feltöltésükre. Miután eltávolítottuk a ragasztópapírt, egy nedves szivaccsal törölgessük végig az egész felületet és használjunk kerámia mázt, hogy még dekoratívabbá varázsoljuk a követ.

lépőkő14.jpg

 

Máris elkészültünk a saját kezüleg gyártott lépőkövünkkel! Sok sikert kívánunk az elkészítéshez!

 

Forrás: http://www.intimateweddings.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr365881081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása