Kémcsöves potpourri készítése

2014. március 14. 17:05

A potpuri olyan természetesen illatozó, szárított növényi anyagokból álló keverék, amely kellemes illattal árasztja el a lakást. Manapság általában mutatós fatálakban helyezik el vagy kis szövetzsákokba töltik, viszont itt az ideje, hogy új köntösbe öltöztessük ezt a szemrevaló otthoni dekorációt!

 Kémcsövet bizony nem csak a tudósok használhatnak, hiszen ma már szinte minden dekorációs boltban hozzájuthatunk ilyen üvegcsékhez.

Most ezek segítségével nem csak színt, de isteni illatokat is csalhatunk a lakásba!

potpourri.gif

Amire szükségünk lesz:

  • deszkalap ( a Praktiker webshopjában is könnyedén találhatunk ilyet)
  • a már említett kémcsövek
  • kalapács
  • fúró
  • véső ( egy kicsit nagyobb átmérőjű, mint a kémcsöveké – a miénk 19 mm-es volt)
  • 4 darab laposfejű szög
  • akrilfesték és ecset (opcionális)

1_1.jpg

1. Az első dolgunk, hogy a deszkánkat három részre vágjuk: két egyforma és egy nagyobb darab kell majd a potpourri elkészítéséhez. Mérjük le a kémcsöveket, hogy a két lábnak szánt darab a fából mindenképp rövidebb legyen, mint maga a kémcső.

1_2.jpg

2. A nagyobb deszkán jelöljük be az öt lyukat, amelybe a kémcsöveket fogjuk illeszteni és fúrjuk ki őket. Figyeljünk oda, hogy ne nyomjuk túl erősen, hagyjuk, hogy a fúró végezze a dolgát!

2.jpg

3. Következő lépésként rögzítsük a nagyobb darab fát a két kisebbhez a kalapács és a szögek segítségével. Igyekezzünk kreatívak lenni a szögek elhelyezésének szempontjából – minél kevésbé látszanak, annál szebb az összkép!

3.jpg

 

4. És máris dekorálhatjuk, ha szeretnénk! Mi akrilfestéket használtunk, egyszerű vonalakkal és pöttyökkel indiános megjelenésűre varázsolva új kedvenc kiegészítőnket.

4.jpg

5. Utolsó lépésként eljött az ideje, hogy elővegyük a dekorációs kémcsöveinket. Gyűjtsünk különböző, finom illatot árasztó kiegészítőket: fűszereket, szárított virágokat, illóolajokat, lehetünk akármennyire kreatívak! Nálunk az egyik legfontosabb alkotóelem a vaníliarúd volt, azonban az egyik kémcsőbe apró drágaköveket is csempésztünk, hogy még ízlésesebb hatást keltsünk.

1.5.jpg

6. Ezek után nincs más dolgunk, mint elrendezni a potpourri kémcsöveket a fa installációnkban. Különösen izgalmas, hogy minden nap másik illattal tölthetjük meg a szobát, ha minig másik cső van nyitva az öt közül, illetve ha megunjuk, könnyedén tudjuk cserélgetni a drágaköveket is.

1.6.jpg

 

Tökéletes ajándék egy dekorációkedvelő ismerősünknek! :)

 (forrás: http://blog.freepeople.com)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr615856070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása