DIY karácsonyi dekoráció és teríték

2013. december 13. 16:13

Meggyőződésem, hogy a nők többsége nem igazán jár barkácsáruházakba, így fogalmuk sincs, milyen klassz holmikba lehet ott belefutni! Nemcsak a barkácsolás területén lehet kalandozni, hanem a dekorációs részlegen is lehet keresgélni hasznos holmik között. Az ünnepi előkészületekhez pedig hatalmas választékkal várják a vásárlókat, sőt a Praktiker webshop oldalán is lehet kutatni és rendelni.

kari0.jpg

A dekoráláshoz szeretnék most ötleteket adni olyan díszek segítségével, melyeket a Pratikerben lehet beszerezni. Színek tekintetében bőséges a választék, én jelen esetben a fehér-üveg-ezüst kombinációt választottam.

Mint többször említettem már, érdemes egy színvilággal végigvonulni a házon, így egységben lesz a dekor, amitől elegánsabb lesz az összkép.

kari11.JPG

Kintről indulva lehet a bejáratot szépítgetni. Ha este szép látványt szeretnétek, érdemes fenyő girlandot fényfüzérrel körbecsavarni, és néhány időjárásálló dísszel kiegészítve felakasztani az ajtóra. Ha nincs áram a füzérhez, használhattok elemes világítást is. Sokkal szebb lesz, mint az önmagában feltekert, árválkodó, villódzó fények. Kerülhet az ajtóra koszorú is.

kari4.jpg

Ha nincs alap hozzá, néhány ágat összetekerve és drótozva már készen is van. Nekem a szomszéd vadszőlője volt az alap, ezt díszítettem dekorációs kavicsokkal és egyszerű kis gömbdíszekkel, ragasztópisztoly segítségével.

kari5.jpg

Kapott még egy masnit és mehetett is a helyére!

kari7.jpg

Egy jó tanács: ha szeretnétek valamilyen dolgot felakasztani, használjatok öntapadós műanyag akasztókat, így nem kell szétverni az ajtót vagy a falat. :)

kari6.jpg

Az előzőekben emlegetett girlandos dekorálást bent is lehet folytatni, akár kandalló párkányán, akár ablakokban. Itt már elegánsabb és mutatósabb díszeket is lehet használni.

kari1.jpg

A csillárokra is lehet díszeket aggatni. Előnyben részesítem a csillogó és üvegdíszeket, mert gyönyörűen ragyognak, ha fényt kapnak.

kari2.jpg

kari3.jpg

Végül következzen az elmaradhatatlan ünnepi teríték, mert a Praktikerben ehhez is megtaláltok mindent, még az étkészletet is!

kari8.jpg

A tányérok közé pár díszt, dekor kavicsot, mécseseket, gyertyákat lehet csempészni, pár zöld növénnyel kiegészíteni és készen is van az ünnepi asztalteríték.

kari9.jpg

kari10.jpg

Felhasznált eszközök listája:

- étkészlet

- szalvétagyűrű

- mécsestartók

- dekorációs kavics

- fényfüzér

Díszek:

- madár dekoráció

- gömb üveg dísz

- toll dekoráció

- függő dísz szett

- szív alakú üvegdísz

- függő dísz gömb tollal

- fém függő dísz szett

- makk függő dísz szett

- gömb üveg dísz szett

 

Remélem kedvet kaptatok a dekoráláshoz és sokan ellátogattok majd a Praktiker áruházakba!

Jó készülődést kívánok mindenkinek!

 

Kukla Edina

kisflanc.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr615689660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása