Így készül az 5 perces adventi dísz

2013. december 02. 12:00

Az advent nem teljes adventi koszorú nélkül, ami hagyományosan egy fenyőágakból és négy gyertyából álló kompozíció. A rohanós hétvégeken nem mindenkinek jut ideje arra, hogy saját maga gyűjtse össze az alapanyagokat, majd készítse el a koszorút. A bolti verziók közül nem biztos, hogy találunk tetszetős és egyedi darabot, ami lakásunk hangulatához is illik. Például minimál stílusú nappaliba nem illik egy gazdagon díszített, színes koszorú.

Ha nem ragaszkodunk feltétlenül a hagyományos alapanyagokhoz, hanem eleresztjük fantáziánkat, néhány perc alatt készíthetünk egyszerű és stílusos adventi díszt.

Alapanyagok és eszközök:

- üveg váza vagy mély tál (itt: váza szett)

1311igykeszul-vaza.jpg

- színes vagy fehér kavicsok (itt: folyami kavics)

1311igykeszul-kavics1.jpg

- 4 db gyertya

1311igykeszul-gyertya.jpg

Akkor mérhetjük az 5 percet...

Fogjunk egy átlátszó üveg vázát és töltsük meg tisztára mosott kaviccsal körülbelül a váza feléig. Ekkor tehetünk bele füzért, gyöngygirlandot, bármilyen egyéb apró karácsonyfadíszt, majd töltsük fel az üveg háromnegyedéig ismét kaviccsal.

1311igykeszul01.jpg

Ezután állítsuk bele a gyertyákat, a maradék kavicsot pedig szórjuk a gyertyák köré. Igazítsuk el a gyertyákat egyenesre. A gyertyák köré is tehetünk apró díszeket, például egy angyalt. Végül töröljük tisztára egy száraz ronggyal a vázát.

1311igykeszul02.jpg

Girland választékunkat itt találod.

Sokféle angyalka közül válogathatsz a webshopban.

Ezüst és arany dekorációs kavicsot is vásárolhatsz a webshopban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr15648297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása