Adventi hagyományaink

2013. november 26. 10:00

A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Idén advent első vasárnapja december elsejére esik, tehát egyszerre kell elkészülnünk az adventi koszorúval és az adventi kalendáriummal is.

Az advent eredete a 4. századik nyúlik vissza, a szó eljövetelt jelent. A katolikus egyházban adventkor a lila szín jelképezi a bűnbánatot, a szent fegyelmet és összeszedettséget.

Adventi naptár

Az adventi naptár használatának népszokása Németországból,1900 tájáról ered. A gyerekek várakozását könnyíti az a 24 apró meglepetés, amit a szülők rejtenek el a naptár kicsi zsebeiben.

1311naptar01.jpg

Sapkás naptár

1311naptar02.jpg

Mikulás formájú naptár

1311naptar03.jpg

Adventi füzér, 24 csomaggal

1311naptar04.jpg

Textil naptár

Adventi koszorú

A 19. század óta szokás általában fenyőágból kör alakú koszorút készíteni, amelyen három lila és egy rózsaszín gyertya ég. A gyertyákat vasárnaponként gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet. A világító gyertyák szimbolizálják a növekvő fényt, amely karácsonykor lesz teljes.

Adventi gyertya választékunkat ITT találod.

Gyertyagyűrűket is vehetsz a webshopban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr125643957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása