Így készül fillérekből miniváros

2013. október 23. 08:08

Így ősszel egyre gyakrabban van rossz idő, amikor a gyerekek is kénytelenek a szobában játszani. Ekkor igazán jól jönnek az ötletes játékok. Pláne azok, amelyek néhány száz forintból előállíthatók, mégis sokáig lekötik a kicsiket. Ez az ötletes kis meseváros ilyen. Néhány guriga szigetelőszalaggal és sok képzelőerővel, a srácokkal együtt felépíthetjük. Bármelyen kicsi is legyen a gyerekszoba, a laminált padlón elfér.

1310varos01.jpg

Alapanyagok és eszközök:

- néhány guriga szigetelőszalag

- olló

- pici játékok: állatok, kisautók, építőkockák, LEGO emberek, stb.

Készül a város

1. Gyűjtsük össze a gyerekeket és tisztítsuk meg közösen a padlót. Pakoljunk el, hogy legyen elég helyünk és építkezés közben ne zavarjuk egymást.

2. Tervezgessünk közösen: mi szükséges a városba (utak, parkok, állomás, buszmegálló, rét, patak, stb.). Jelöljük ki az egyes elemek színeit. (Az utak egységesen lehetnek feketék, vagy fehérek, a buszmegállók meg mondjuk sárgák.)

1310varos03.jpg

3. Mindenki kapjon szigetelőszalagot, a nagyobbak ollót is. Ragasszuk a szigetelőszalagokat módszeresen a padlóra! Kezdjünk a nagyobb egységekkel, pl. az úthálózattal és így haladjunk a kisebb részek, majd a részletek felé.

1310varos02.jpg

4. Végül hozzanak a gyerekek pici játékokat, amivel benépesíthetik a kisvárost.

1310varos07.jpg

Így néz ki a készülő város részlete felülnézetből...

1310varos08.jpg

1310varos05.jpg

...és így az kicsik szemszögéből

1310varos06.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr235577254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása