Rend a lelke mindennek! – 10 tipp a kerti szerszámok tárolására

2013. október 21. 13:53

Most, hogy lassan az őszi kerti munkák vége közeledik a szerszámok is visszakerülnek a helyükre. Az ásó, kapa, gereblye szép rendben sorakoznak a pincében. Ideális esetben.

Enteriőrstylistként sok kérdés érkezik hozzám házakkal, lakásokkal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne használhatóvá, praktikussá és/vagy hangulatossá varázsolni egy-egy teret. Én igazán hiszek a mondásban, hogy rend a lelke mindennek. Szerintem ez a lakókörnyezetünkre fokozottan igaz. Mindig azt javaslom, hogy legelőször a tárgyaink tárolását kell megszervezni, ez biztosít egy jó alapot. Funkcionális szempontból érdemes mindig átgondolni, hogy mire van szükség, hogyan, mikor, hányszor használjuk az adott tárgyakat, amiknek a tárolásáról gondoskodnunk kell.

Ezúttal összegyűjtöttem tíz ötletet a kertimádóknak, kerti szerszámaik tárolásához.

1. Szerszámos kamra

Akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy van a kertben elegendő helyük, azoknak egy kis házikó tökéletes megoldás.

A Praktiker kínálatában is találsz ilyet: itt!

01-kisház.jpg

2. Fa rács

Kis helyen is tökéletesen elfér és nagyon praktikus megoldás egy ilyen rács, amibe az összes szerszámunkat beleállíthatjuk.

02 farács.jpg

3. Gurulós változat

A fenti megoldás továbbfejlesztett változata ez a guruló rács, aminek segítségével rögtön ki is húzhatjuk a kertbe a szerszámokat.

03 gurulós.JPG

4. Falra szerelt

Egy egyszerű polc is megteszi, ha hézagokat fűrészelünk bele.

04-polc.JPG

5. Apróságok

Az apró kiegészítőkről se feledkezzünk meg. Ezeknek egy zsebes tároló a legtökéletesebb választás, melyet a Praktiker kínálatában is megtalálsz, itt!

05-apróságok.jpg

6. Zsinórok

A kötözők rendszerezésére néhány tölcsér tökéletes lehet.

06.zsinorok.jpg

7. Csövek

Néhány ferdén levágott műanyag cső is megoldást jelenthet a szerszámok tárolására.

07 csövek.jpg

8. Asztal

Egy városi teraszra inkább egy asztallal kombinált megoldást válasszunk. Ilyen helyen a ládák gondozásához úgyis csak kisebb szerszámokra van szükség.

08 asztal.jpg

9. Kampók

Néhány kampó vagy ajtógomb egymás mellé felfúrva is megoldást jelenthet a problémára, és ha még egy biciklis kosárral is kiegészül, még stílusos is.

09-kampók.jpg

10. Konzolok

A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás, ha csak egyszerűen polctartó konzolokat fúrunk fel egymás mellé. Ehhez konzolokat a Praktikerben is vehetsz, itt! 

10-konzolok.jpg

Szigeti Zsófi
Virágom, virágom

Képek forrása: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9.,10.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr985590685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása