Design fogas fillérekért

2013. július 01. 08:48

Anyagszükséglet:

-    egy kész krómozott fogas

      fehér, narancs és piros festékspray fehér, narancs, piros

-    alátét papír, maszkoló szalag

 DSC_0336.JPG

1.        Takarítsuk le a fogast, legyen teljesen por és zsírmentes!

 

2.        Olvassuk el a festékspray használatiját! Általában használat előtt 1 percig folyamatosan rázzuk, hogy a festéket alaposan felkeverjük a flakonban. A szórást a fehér színnel kezdjük!

 
DSC_0338.JPG

3.        A festékspray-t egyenletesen vigyük fel a fogasra. A fogas előtt kezdjük el fújni és utána hagyjuk abba. Ha jobb kezesek vagyunk, balról jobbra húzzuk a flakont, egyenletesen. Ne fújjunk pontokat, mindig “csíkokat”. Próbáljunk meg vékonyan dolgozni.

 DSC_0339.JPG

4.        A festék spray nagyon hamar szárad, akár már 10 perc után újrafesthető a következő réteg! A fehérből mindenképpen fessünk 2 réteget, ügyelve arra, hogy tényleg minden zugba jusson.

 

5.        Amikor teljesen megszáradt a fehér réteg, akkor fogjunk egy legalább A3 méretű papírt, és lyukasszuk ki a fogas gömbjeinél. Vezessük át a gömböket, és maszkoló szalaggal rögzítsük. Ha ezzel megvagyunk, tegyünk minden második gömbre is egy-egy darabot a maszkoló szalagból!

 DSC_0342.JPG

6.        Fessük le narancs színre a fedés nélkül maradt golyókat! Itt is tartsuk be az előtte-utána festés szabályát. Ha szükséges fessük át második rétegben is.

 DSC_0345.JPG

7.        Ha megszáradt a narancs, akkor maszkoljuk ki azt, és most fújjuk le a fennmaradó gömböket pirosra.

 DSC_0348.JPG

9.        Teljes száradás után tegyük a helyére a fogast, és gyönyörködjünk benne . Charles és Ray Eames ihlette, mi fillérekért megvalósítottuk!

fogas.jpg

Brandt Diána a Masni bloggere

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr25380329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása