Így készül a homokozó (1.)

2013. június 26. 09:01

Már javában tart a nyári szünet, de szülőként talán csak most eszmélünk rá arra, hogy a gyerekeknek hasznos és élvezetes elfoglaltságot találni mekkora kihívás. Szerencsés az, akinek van kertje, vagy társasházban lakik és legalább a ház előtt van egy kis védett, füves terület. Itt is elkészülhet egy olcsó homokozó, akár egy nap alatt!

Az a legjobb, ha a gyerekek is besegítenek, hiszen egy vizes bázisú festékkel a nagyobbacskák már elboldogulnak és kalapálni is szeret a legtöbb gyerek. Egy kis gumikalapács nem is túl veszélyes.

Alapanyagok és eszközök

1306agyas.jpg

- ágyásszegélyek (itt: 5x20x180 cm-es): legalább 20 cm magas szegélyt vásároljunk, mivel ennek a fele föld alá kerül majd. A szükséges darabszám  (azaz a hossz) a homokozó méretétől függ.

image (1).jpg

- színes lazúr vagy zománcfesték (itt: Poli-Farbe Cellkolor selyemfényű zománcfesték piros színben)

1306laposecset.jpg

- laposecset

1306geo.jpg

- geotextília: kihagyható, de mivel csökkenti a gyomosodást, érdemes beszerezni, ha hosszútávra tervezünk. 

1306homok.jpg

- zsákos homok

1306zsineg.jpg

- zsineg

1306aso.jpg

- ásó

1306kalapacs.jpg

- gumikalapács

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr915380697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása