Még érdemes gyepesíteni (1.)

2013. június 14. 11:01

Bár júniusban már nem szokás gyepesíteni, de az elmúlt hetek esős időjárása a gyep növekedésének nagyon kedvez, ezért még most is sikeresen vethettek új füvet.

Mint oly sok kertépítési feladatnál, a füvesítésnél is a talaj előkészítésére kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni. Akár a régi gyepet szeretnénk felújítani, akár építkezés után hozattunk termőföldet, az első lépés a gyomirtás. A gyomirtó használata után 2 hetet várnunk kell, majd el lehet tüntetni a megmaradt gyökereket és a kavicsokat.

Ezután kapálógéppel érdemes felszántani a területet, majd elgereblyézni és elegyengetni a talajt. Ne maradjanak kiemelkedő dombocskák, vagy árkok, mert a fűmag itt nem terül majd el egységesen.

A gyepesítéshez elengedhetetlen kerti hengert ITT megvehetitek.

1306gyep01.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: henger gyep

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr405343790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása