Megújuló kerítéseink: vaskerítés (1.)

2013. június 03. 10:00

Néhány hete megérkezett a kültéri mázolásokhoz alkalmas időjárás. Amikor már éjszaka sem csökken a hőmérséklet 5 celsius fok alá, kezdődhet a kerítésfelújítás. A mai és az ezt követő bejegyzés a vaskerítésről szól.

1305femkerites02.jpgA fémből, vasból épített kültéri építmények legnagyobb ellensége a rozsda. A korrózió néhány év alatt fellazítja és elcsúfítja a rozsdásodásra hajlamos felületet, ami ezután gyorsan pusztul.

Felújításhoz válasszunk csapadékmentes napot! A durva felületet először drótkefével dolgozzuk át, ezután használjunk passziválószert (rozsdamarót)! Fedőestés előtt még le kell csiszolni a felületet, majd nedves ronggyal célszerű azt át is törölni. Végezetül jöhet a két- vagy háromrétegű mázolás. Ez egy réteg alapozófestékből, és legalább két réteg színes zománcfestékből álljon!

A rozsda eltávolításához szükséges rozsdamaró választék ITT található.

1305femkerites01.jpg

(A folytatásban: a zománcfestékekkel ismerkedünk.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr355331805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása