Hálószobák anno

2012. március 07. 10:39

Úgy gondoltam érdekes lehet egy kis visszatekintés, a múltbéli hálószobákra. Az antik bútoroknak elég nagy piaca van még ma is, de ha nincs ennyi pénzünk, akkor is egy-egy antik tárgy, régiség elhelyezése merőben megváltoztathatja egy szoba hangulatát. Igazán különleges darabokat lehet kis szerencsével kifogni, arról nem is beszélve, hogy kis barkácsolással mi mindent lehet "varázsolni" belőlük.


A hálószoba karrierje összefügg polgárosodással. A nyugat-európai városokban a 17. század folyamán átalakult a lakáskultúra. Külön szobát használtak hálónak, amely a lakóház „intim” terének számított és jócskán elkülönült a többi lakótértől és munkatértől.

mosdó4.jpg

Akkoriban, de még a 20. században is hozzátartozott a hálószobák berendezéséhez a mosdóasztal és az éjjeliedény.

/forrás: 4.bp.blogspot./

p1053.0.IMG_7059_1.jpg

/forrás:antikea/

Ma is hozzájuthatunk ilyen darabokhoz a régiségboltokban, de ha szerencsénk van lomtalanításkor egy mosdótál tartó a kezünkbe kerülhet. Mi mindent lehetne vele kezdeni! Öltözőasztal, tárolóként kelhetne új életre – vagy egyszerűen azért, mert szép.

Bili.JPG/forrás:m.blog/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr54294913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása