Mi mindenre jó egy bagoly?

2011. október 04. 00:19

És most hogy megmutattam, a kemény barkács részt, végre a dekor cuccok jönnek, amikkel igyekeztünk méginkább feldobni Balázs dolgozóját.
Mojzes Nóra a Csináldmeg.hu-n posztolja őket sorban, a részletes leírással együtt, de úgy gondoltam itt is megmutatom, hogy tudjátok mire klikkeljetek.

1. Bagoly, a kedvencem
A bagoly Nóra nagy szerelme is, még azt is belemondatta velem a videóba, hogy a 'baglyok nem azok , amiknek látszanak" a Twin Peaks-re utalva...de ezt aztán kivágták...
De persze nem ezért írok most, hanem hogy megmutassam.
Ez a bagoly egy könyvtámasz, filcből készült és zacskós folyamikaviccsal van töltve.
Nóra és anyukája rakták össze, hogy hogyan is készült pontosan azt a képre kattintva megtudjátok.

 

2. Ágytámla, ami remekül passzol a piros mágnesfalhoz


Az ágytámla összerakása egy soklépcsős folyamat, amit Nóra kisebb egységekben posztol.
A nagyobb lépések a következők:

Első fázis: a szivaccsal borított ágytámla megkreálása
1. Vágass egy megfelelő méretű OSB lemezt (ágy mögötti szélesség*kívánt magasság) mondjuk a Praktiker lapszabászatában. Elég, hogyha 1 cm vastagságú lemezt választasz.
2. Szerezz be egy 2 cm vastagságú szivacsot, ami a lemeznél minden irányban 5 cm-rel nagyobb (tehát, ha az OSB 160*90 cm, akkor a szivacs 170*100cm kell hogy legyen)
3. Takerrel, (vagyis fához való tűzőgéppel) tűzd rá a szivacsot a másik oldalról. Így a háttámla egyik oldala szivaccsal lesz borítva, hogy pihe-puha felület legyen a fejnek.

Második fázis: megoldás a falhoz rögzítésre, úgy, hogy bármikor levehető legyen
Ehhez a háttámlának a négy sarkára és a falra is, a megfelelő helyekre fából készült "akasztókat" szerkesztettünk, amik egymásba csúszva (mint két L alakú tetrisz elem) megtartják a fejtámlát.
Ezt megmutatom képen is, mert nem tudom elmagyarázni.

Harmadik fázis: a huzat megvarrása és rögzítése a szivacsos a fejtámlára
1. Mérd le a szivaccsal bevont háttámlát és válassz rá anyagot. A méret amit venned kell legalább 25 cm-vel nagyobb, mint a szivacsos fejtámla méretei
2. Varrd meg a huzatot, úgy, hogy a széleket be tudd hajtani és a szivacs sarka ne lógjon ki, vagyis kis zsebeket kell varrni minden sarokra.
3. Az OSB hátuljára rögzítsd a tépőzár egyik oldalát, szintén a takker a célszerszám
4. A tépőzár másik oldalát értelemszerűen az anyag szélére kell varrni.
5. Húzd rá az anyagot a szivacsos fejtámlára, és rögzítsd egymáshoz a tépőzár oldalait.
6.Nóra (a kontúrfilcek királynője) csodás afrikai álarcokat rajzolt Balázs fejtámlájára, ezt te is megteheted számodra kedves mintával.

Ez a feladat elsőre úgy tűnik, mintha haladóknak lenne kitalálva, de nem annyira bonyolult, mint amilyennek tűnik. Ha valaki már használt varrógépet és fúrót, simán elboldogul vele. Takkerolni pedig maga a boldogság.

3. Ceruzatartó lefolyócsőből
Ez az ötlet újra és újra felbukkan a neten, és úgy gondoltuk mi is megcsináljuk, a mágnesfalra ceruzatartónak. 

1. Szerezz be különböző formájú lefolyócső idomokat, hogyha nagyobbat szeretnél, akkor műanyag esőelvezető cső is szuper erre a célra. A Praktikerben mindkettő kapható.
2. Fújd le színesre
3. Illeszd őket össze és rögzítsd az illesztést ragasztóval.
4. Mi a falra raktuk ezért, került a hátoldalára mágnes, de asztalra rakva is megállja a helyét (sic)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr813276781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása